Slatina: Accident de muncă la Cinema Alutus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Accident de muncă la Cinema Alutus
Slatina: Accident de muncă la Cinema Alutus

Un muncitor din Ipoteşti care lucra la modernizarea Complexului Cultural „Eugen Ionescu“ a căzut în această dimineaţă de pe o schelă de doi metri şi s-a lovit la cap.

ocuitorii din zonă au fost treziţi, în această dimineaţă, de zgomotul de pe şantier şi de sirenele ambulanţelor. Un muncitor care tocmai începuse lucurul şi care nu avea echipament de protecţie a căzut de pe o schelă. „Omul s-a dezechilibrat şi a căzut direct în cap. Eu tocmai îmi plimbam căţelul şi l-am văzut. Lucrează numai în tricouri sau la bustul gol şi nu i-am văzut vreodată să poarte cască“, a spus Ionel Lupu, un pensionar care locuieşte în zonă.
Un echipaj SMURD a sosit imediat la faţa locului, pentru a veni în ajutorul victimei. „Bărbatul, de 42 de ani,  a fost găsit cu faţa în jos, conştient. Prezenta o plagă în zona occipitală şi dureri în zona capului şi gâtului. Se pare că muncitorul a căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri. Paramedicii SMURD i-au acordat pacientului primul ajutor şi l-au predat unei ambulanţe care sosise la faţa locului cu un medic“, a explicat locotenent colonelul Cristian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Inspectorii de muncă nu au fost anunţaţi

La faţa locului a sosit şi o echipă de poliţişti, care au demarat o anchetă pentru a afla cauzele accidentului. Poliţiştii i-au anunţat şi pe reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). „Noi am fost anunţatio de poliţişti despre acest accident. Am trimis un inspector la faţa locului, însă reprezentanţii societăţii au refuzat să dea informaţii despre acest eveniment. Noi le vom aplica o amendă de 7000 lei pentru că nu au anunţat evenimentul“, a spus Elena Stanciu, directorul coordonator al ITM Olt.
Societatea Cafmin, care execută lucrările de modernizare a Complexului Cultural „Eugen Ionescu“ a fost controlată luna trecută de inspectorii de muncă. Aceştia au aplicat sancţiuni pentru nerespectarea normelor de protecţia muncii. „La controlul anterior, angajaţii au fost găsiţi lucrând fără echipament de protecţie. Aveam termen 15 iulie să remedieze problema, însă se pare că nu l-au respectat. Noi vom continua cercetările pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul“, a mai spus Elena Stanciu.

Aflaţi ce spune reprezentantul firmei Cafmin despre accidentul din această dimineaţă din Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite