Absolvenţii de liceu din Olt vor şomaj, nu pregătire pentru BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.911 candidaţi din Olt au picat examenul în prima sesiune, iar 1.819 liceeni s-au înscris pentru BAC-ul de toamnă.

Pregătirile pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat au început odată cu debutul perioadei de înscrieri. Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, urmează să susţină examenul în sesiunea august-septembrie 1.819 candidaţi. Numărul însă se va modifica după înscrierea absolvenţilor care dau corigenţele în această perioadă. Potrivit legii, în cazul elevilor de clasa a XII-a/a XIII-a, care susţin examene de corigenţă, se va stabili în graficul corigenţelor, o zi specială de înscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat. Inspectorul general i-a invitat pe profesorii ai căror elevi au picat examenul de maturitate să lucreze cu aceştia pe perioada verii. „Bănuiesc că directorii şi profesorii de la liceele cu promovabilitate scăzută nu se gândesc să intre în concediu de odihnă, ci vor rămâne la şcoală pentru a-i ajuta pe elevi să promoveze examenul de bacalureat în sesiunea din toamnă“, a spus Mariana Gheorghe, şefa învăţământului oltean.

Nu vin la pregătire

Conducerile liceelor au ţinut cont, în mare parte, de recomandările şefei ISJ Olt. Colegiul Tehnic „Alexe Marin“ din Slatina a avut o promovabilitate de 21,33 la sută la prima sesiune a examenului de bacalaureat. Deşi au obţinut note mici, iar cei mai mulţi au picat examenul, absolvenţii liceului nici nu iau în calcul varianta pregătirii suplimentare. „Începând cu 11 iulie până pe 27 august facem pregătire cu elevii la matematică, limba română, biologie, fizică, chimie, materiile la care au susţinut ei examenul dar absolvenţii nu sunt deloc interesaţi. Profesorii şi-au stabilit un program, intră în concediu pe rând pentru a-i putea pregăti pe elevi, dar ei sunt mai interesaţi de adeverinţele pentru şomaj. Atunci când au venit să le ceară au fost informaţi despre pregătire, am afişat programul dar fără rezultat. La noi există şi o cauză: cei mai mulţi fac naveta la şcoală, şi nu toţi îşi permit să vină la aceste ore suplimentare. Cine învaţă ia BAC-ul, cine nu pică“, a spus Elena Zanfirescu, directoarea colegiului.
Aproximativ 200 de absolvenţi de liceu din Olt s-au adresat deja Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, în valoare de 250 lei. Pentru a fi luaţi în evidenţe, absolvenţii trebuie să depună următoarele documente: actul de identitate, certificatul de naştere, certificatul de căsătorie, actul de studii şi calificare, toate în original şi copie, adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este aptă de muncă sau că are restricţii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite