A tratat mii de pacienţi din Oltenia. Citeşte povestea medicului clasat pe locul al doilea în campania „Doctorii cu care Slatina se mândreşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Daniela Elena Conea
Medicul Daniela Elena Conea

Medicul Daniela Elena Conea conduce Compartimentul de Recuperare Neuro-Motorie Copii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Aceasta ocupă locul doi în topul celor cinci medici cu care se mândreşte Slatina.

Daniela Elena Conea a tratat mii de copii şi adulţi cu probleme de sănătate. Alături de colegii ei, care lucrează în Compartimentul de Recuperare Neuro-Motorie de la SJU Slatina a contribuit la recuperarea a peste 12.000 de copii cu probleme de articulaţii. A absolvit Facultatea de Medicină din Craiova în 1986 şi a contribuit la înfiinţarea singurei secţii cu acest specific din Oltenia. Pune suflet în ceea ce face şi mărturie stă relaţia apropiată dintre medic şi pacient. „Activitatea mi-o fac bine, nu am avut plângeri. În cazul a peste 80 la sută dintre pacienţii care au venit aici cu dureri de articulaţii am reuşit să le ameliorăm problemele şi să le îmbunătăţim calitatea vieţii. Îmi este foartre drag ceea ce fac, iar pacienţii mei văd asta. În momentul în care pacientul observă că doctorului îi pasă vine la el cu tot dragul. Energia pozitivă se transmite“, a spus medicul.

A refuzat Franţa pentru Slatina

Îşi iubeşte meseria, chiar dacă sistemul medical din România se confruntă cu atâtea probleme. Cu toate că sunt şi lucruri care nu îi plac, medicul slătinean a refuzat o ofertă tentantă primită de la o clinică din Franţa, rămânând aici. Întrebată de ce nu a mers să trateze pacienţii francezi, Daniela Elena Conea răspunde simplu: „Sunt legată de părinţi, copii şi de munca mea de aici“.
Surprinsă că a fost votată în număr mare de pacienţi, dar şi că a primit votul juriului de specialitate şi al redacţiei Adevărul, medicul Daniela Elena Conea le mulţumeşte tuturor. „Activitatea noastră este mai puţin cunoscută şi spectaculoasă. E o activitate de lungă durată şi care necesită multă migală şi blândeţe. În acelaşi timp eu am şi o activitatea privată, acolo lucrez cu adulţi. Le mulţumesc tuturor pacienţilor mei, copii şi adulţi, că m-au votat, mi-au făcut o mare bucurie. E frumos să vezi că eşti apreciat“, a spus medicul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite