FOTOGALERIE: A început asfaltarea celui mai circulat şi mai lung bulevard din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul de mers de vizavi de complexul Vacanţa până la intersecţia cu strada Arcului a fost închis circulaţiei rutiere
Sensul de mers de vizavi de complexul Vacanţa până la intersecţia cu strada Arcului a fost închis circulaţiei rutiere

Primăria municipiului Slatina a dat undă verde firmei care şi-a adjudecat lucrările de modernizare a celui mai lung şi mai circulat bulevard din oraş, Alexandru Ioan Cuza. Utilajele au început deja să „muşte” din asfaltul vechi, care a fost decopertat pe un prim segment de la intersecţia cu strada Centura Basarabi pentru a se turna un covor asfaltic proaspăt, cu unele noutăţi semnificative în domeniu. Lucrarea ar trebui terminat

Municipalitatea slătineană a prevăzut pentru anul în curs nu mai puţin de 100 miliarde lei vechi din bugetul local pentru lucrări de asfaltare a străzilor din municipiu. Din suma menţionată, aproximativ 37 miliarde lei vechi vor fi „îngropate” în asfaltarea bulevardului A.I. Cuza.

Utilajele firmei Delta ACM care şi-a adjudecat licitaţia au început deja lucrarea. Sensul de mers de la magazinul Oltul şi până la intersecţia cu strada Arcului (spre Direcţia Finanţelor Publice Olt, n.a.) a fost închisă traficului rutier tocmai pentru ca utilajele să lucreze ca la carte şi fără să încurce circulaţia rutieră. O parte semnificativă din vechiul asfalt a dispărut deja de la faţa locului pe segmentul dintre magazinul Oltul şi staţia de autobuz aflată vizavi de complexul Vacanţa, fiind înlocuit cu un covor asfaltic nou. Ca o noutate merită menţionat faptul că, înainte de turnarea noului covor, a fost montată o folie de separare a celor două straturi de ciment şi asfalt care, datorită ţesutului des, acţionează ca un filtru.

Lucrările au început...

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

„Lucrările de asfaltare a bulevardului Alexandru Ioan Cuza vor trebui terminate până la finele lunii august. Proiectul prevede asfaltarea bulevardului de la complexul Winmarkt (fostul magazin Oltul, n.a.) şi până la intersecţia cu strada Cireaşov de la Gară. Odată ajunşi aici cu lucrarea, sensul giratoriu provizoriu de la faţa locului, amenajat din cuburi speciale din plastic, va dispărea şi va fi înlocuit cu unul nou şi permanent. Pot să vă spun că asfaltarea bulevardului se face de o manieră aparte, în sensul că noul covor asfaltic este turnat doar după ce, înainte, a fost amplasată la baza lui o folie dintr-un material de protecţie împotriva apariţiei fisurilor. Este vorba, mai exact, despre o folie tip geotextil, ce are rolul de a nu lăsa ca în asfalt să apară fisuri atât de rapid ca până acum, fisuri ce duceau la apariţia hulitelor gropi. De asemenea, această folie este confecţionată dintr-un material special care nu putrezeşte şi împiedică amestecarea straturilor diferite unde este folosită, în cazul nostru”, a declarat viceprimarul Minel Prina.

Capcane pentru vitezomanii de pe bulevard

Planul iniţial al autorităţilor locale ca lucrarea să se finalizeze până la finele lunii august este însă puţin probabil să fie respectat deoarece, după turnarea noului covor asfaltic, vor mai fi necesare câteva săptămâni pentru ridicarea gurilor de canal la nivelul stratului de asfalt. Reprezentanţii municipalităţii au ţinut însă ca să dea asigurări că anotimpul ploios nu va mai deranja şoferii urbei ce vor circula pe bulevardul menţionat deoarece, până atunci, totul se va fi terminat.

Primăria s-a gândit şi la pericolul reprezentat de apariţia curselor de maşini după finalizarea asfaltării bulevardului A.I. Cuza, astfel că, în proiectul cu pricina, a fost inclusă şi amenajarea a trei treceri pentru pietoni denivelate superior în zonele: Vacanţa, fostul cinema „Alutus” şi şcoala „George Poboran”. De precizat că în acelaşi proiect este menţionată şi asfaltarea străzii Mănăstirii, respectiv  segmentul ce dă în bulevardul A.I. Cuza de la Direcţia Finanţelor Publice.

Lucrarea este executată de SC Delta ACM 93 SRL Bucureşti.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite