Slatina: ALRO îşi revine din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: ALRO îşi revine din criză
Slatina: ALRO îşi revine din criză

Cu toate că în urmă cu câteva luni, sindicaliştii de la ALRO Slatina vorbeau de 700 de oameni care ar urma să fie disponibilizaţi după ce conducerea ALRO le va desfiinţa posturile, acum sindicaliştii vorbesc de maxim 200.

Sindicaliştii  poartă negocieri cu patronatul pentru ca cel mult 100 de oameni să fie disponibilizaţi în acest an. Argumentele lor sunt că preţul aluminiului este în creştere, 1423 de dolari pe tonă, chiar dacă nu se compară cu 2 863 de dolari pe tonă atât cât era în aceeşi perioadă a anului trecut.
Un alt argument este şi faptul că uzina de la Slatina a realizat un profit net de 35,3 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 718,7 milioane de lei, în primele şase luni ale acestui an. Vânzările totale de aluminiu primar, în prima jumătate a anului 2009, au fost de 115.397 tone, iar vânzările de produse laminate din aluminiu s-au ridicat la 12.256 tone, aşa cum se arată într-un comunicat de presă trimis de companie.
„Momentan suntem în negocieri pentru că vor să dea afară 200 de persoane. Suntem siguri că numărul lor se va înjumătăţi, iar cei care vor pleca vor fi cei care se apropie de pensionare. Încercăm să ţinem tineretul pentru că cei bătrâni se aleg totuşi cu o pensie pe când cei tineri ajung direct şomeri”, a explicat Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul.
Angajaţii care se oferă voluntari pentru concediere primesc pe lângă cei aproximativ 50 000 de lei, alţi 3000 de lei, iar muncitorii care au lucrat nimim 15 ani în electroliză mai iau încă 5 salarii dacă vor să plece din fabrică.

Aflaţi cu cât s-a redus producţia de aluminiu de la ALRO anul acesta din Adevărul de Seară Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite