Slatina: ALRO produce mai puţin aluminiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: ALRO produce mai puţin aluminiu
Slatina: ALRO produce mai puţin aluminiu

Producţia de aluminiu la ALRO Slatina este în scădere în primele 6 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, pentru 2009, ALRO a bugetat o producţie de aluminiu electrolitic de 201.225 tone, cu 64.000 de tone mai puţin decât în 2008. Această reducere este determinată de închiderea unei hale, la sfârşitul anului trecut. Alro a bugetat o cifră de afaceri de 374 milioane de dolari, pentru 2009, şi un profit net de 22 milioane de dolari.

“Alro a implementat o strategie puternică drept răspuns la efectele scăderii economiei şi s-a adaptat rapid, reducând producţia şi costurile. Strategia noastră a făcut posibilă reducerea costurilor şi a stocurilor, păstrând compania profitabilă, în ciuda deprecierii economiei mondiale. În momentul de faţă, remarcăm uşoare semne de redresare a pieţei, iar dacă nu apar situaţii neprevăzute în viitor, această redresare progresivă ar putea să continue”, a declarat Marian Năstase, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Compania a implementat programe de reducere a consumurilor  de materii prime, energie şi gaz. În primele şase luni ale anului, a fost înregistrată o scădere a costurilor indirecte de producţie cu 40% faţă de bugetul pentru 2009.

Investiţii mai puţine


Alro a limitat investiţiile la proiectele aflate deja în derulare, concentrate pe creşterea calităţii produselor şi a livrărilor de produse laminate. Compania a stabilit un buget total de investiţii de şase milioane de dolari pentru 2009. În primul semestru al acestui an, investiţiile s-au ridicat la 2,65 milioane USD, fiind destinate creşterii capacităţii de producţie, modernizării echipamentelor, reducerii consumului de apă industrială şi îmbunătăţirii condiţiilor de muncă. Anul acesta, Alro a pus în funcţiune cuptorul de recoacere rulouri. Acesta va creşte calitatea suprafeţei produselor plate ale companiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite