Slatina: Lista disponibilizaţilor de la ALRO se micşorează de la zi la zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Lista disponibilizaţilor de la ALRO se micşorează de la zi la zi
Slatina: Lista disponibilizaţilor de la ALRO se micşorează de la zi la zi

Pentru salariile compensatorii, angajaţii aflaţi pe lista celor disponibilizaţi pleacă de bunăvoie din combinatul de aluminiu. Cei care nu au recurs încă la această soluţie şi-au luat concediu medical, în această perioadă.

Şomajul este ultimul lucru de care vor să audă oamenii care au fost înştiinţaţi că îşi vor pierde locul de muncă de la ALRO. Atraşi de sumele importante primite de la patronat în cazul plecării voluntare, mai mult de jumătate dintre cei ce urmau să fie concediaţi au renuţat la serviciu. Din 147 de oameni ce urmau să fie daţi afară, au mai rămas acum 74, iar numărul lor scade de la o zi la alta, spun sindicaliştii. „Data limită până la care se pot solicita acea «ordonanţă» era 1 octombrie, însă noi luptăm să o prelungim. Cei 74 de oameni care au mai rămas pe lista pentru disponibilizări sunt încă indecişi. O parte dintre ei sunt în concediu medical şi nu au luat o hotărâre. De aceea apreciem că este posibil ca numărul concedierilor să se reducă, pentru că angajaţii aleg placarea voluntară în locul şomajului“, a explicat Tiberiu Nogy, vicepreşedintele Sindicatului Liber Alro.Potrivit sindicaliştilor, doar jumătate din cele 74 de persoane care au mai rămas pe lista disponibilizărilor mai vin la serviciu, restul fiind în concediu medical. „Atâta timp cât sunt în concediu medical, nu ot fi concediaţi“, a spus Ion Popa, preşedintele Sindcatului Liber.

Doar 21 de angajaţi interesaţi de şomaj

Ajutorul de şomaj de câteva sute de lei este nesemnificativ pentru cei care urmează să îşi piardă locul de muncă. „Zilele acesteau au venit doi specialişti de la Agenţia Judeţeană pentu Ocuparea Forţei de Muncă să îi informeze despre serviciile de preconcediere, însă au venit la discuţii doar 21 de oameni. Cu toţii speră că nu vor ajunge să intre în şomaj“, a mai spus Nogy.

Aflaţi poveştile unor angajaţi care au plecat de la ALRO cu ordonanţa din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite