Slatina: Doi muncitori au fost răniţi la ALRO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Doi muncitori au fost răniţi la ALRO
Slatina: Doi muncitori au fost răniţi la ALRO

Doi bărbaţi care lucrau la montarea unor suporţi metalici în incinta societăţii ALRO au fost răniţi într-un accident de muncă ce a avut loc cu puţin timp în urmă în silozul de aluminiu al combinatului.

Cei doi sudori angajaţi la SC IMUC SA Piteşti au căzut de la o înălţime de cinci metri, după ce cuşca în care se aflau s-a desprins dintr-o şufă textilă. Muncitorii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean din Slatina. Unul dintre ei, Luca Sfârciog,de 31 de ani, a suferit o fractură la umăr şi a fost operat imediat. Celălalt, Dumitru Tâlvănoiu,de 33 de ani, se află internat la Terapie Intensivă şi respiră cu ajutorul aparatelor. Tomografia efectuată de medicii slătneni nu indică niciun fel de problemă la cap, însă reprezentnaţii firmei din Piteşti vor să îl transfere la un spital din Capitală.

Sudori experimentaţi

Bărbaţii accidentaţi aveau experienţă în domeniu şi lucrau în ALRO de ani de zile, însă până acum nu au avut nicio problemă. Incidentul de astăzi a avut loc chiar la finalul lucării. Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) cercetează acum acest caz. „Acum suntem la spital, să vedem care este starea răniţilor, iar un inspector de muncă va merge la ALRO, pentru a vedea în ce condiţii s-a petrecut aciidentul. Deocmandată pot spune doar că acea cuşcă în care se aflau muncitorii nu avea un sistem de rpindere potrivit“, a explicat Liviu Săndiţă, şeful Serviciului de Securitate şi Sănătate în muncă din cadrul ITM OLT.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite