370 milioane lei pentru creşterea siguranţei pe DN 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe DN1 se înregistrează valori crescute de trafic Foto: arhivă
Pe DN1 se înregistrează valori crescute de trafic Foto: arhivă

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de 371,4 milioane de lei pentru modernizarea drumului naţional 1, cu scopul creşterii siguranţei în trafic în localităţi şi în "punctele negre", a anunţat, joi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Din totalul sumei, 103,5 milioane lei reprezintă finanţare europeană, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul de stat.

Astfel, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, urmând ca lucrările să dureze doi ani. Lucrările de modernizare vor avea loc în judeţele Ilfov, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor şi vor viza montarea separatoarelor de sens, amenajarea de sensuri giratorii, întoarceri în "U", de trotuare, treceri de pietoni şi staţii de autobuz.

Auditul de Siguranţa Circulaţiei realizat în 2005 de Compania Naţională de Drumuri Naţionale din România (CNANR) pentru intervalul 2000-2004 a arătat că pe DN 1 s-au înregistrat 445 de accidente soldate cu 193 de morţi, 375 de răniţi şi importante pagube materiale.

În cadrul auditului s-au identificat 65 locaţii, dintre care Poliţia Rutieră şi CNADNR au selectat 34 pentru aplicarea măsurilor de îmbunătăţire a siguranţei circulaţiei.

DN 1 începe în Bucureşti şi se termină în localitatea Borş (km 643+271), la frontiera României cu Ungaria. Proiectul nu se referă la sectorul de drum dintre Braşov şi Sibiu, în lungime de 122,5 kilometri, deja modernizat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite