Aglomeraţie la ghişeele CJAS Sibiu, după ce instituţia a trimis peste 17.000 de somaţii de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de sibieni s-au înghesuit, luni, la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru a-şi reglementa situaţia, după ce la finalul anului 2010 au primit somaţii pentru plata retroactivă a contribuţiilor pe ultimii cinci ani, majoritatea fiind nemulţumiţi de sumele mari de achitat.

Zeci de sibieni s-au aşezat, luni, la coadă la ghişeele CJAS Sibiu pentru a-şi regmenta situaţia privind plata datoriilor retroactive pe ultimii cinci ani, transmite corespondentul MEDIAFAX. Majoritatea celor care au primit somaţii sunt persoane care obţin venituri din închirierea imobilelor şi au fost somate să plătească retroactiv contribuţii la Fondul Asigurărilor de Sănătate.

"Eu am primit somaţie de plată de peste 28.000 de lei, la fel şi soţia mea. Eu sunt cu plata tuturor datoriilor la zi şi aş fi plătit şi asta dacă aş fi ştiut că trebuie să plătesc. Suma pe care o am de achitat este uriaşă. Am venituri din închirieri, dar nu deţin aşa, de azi pe mâine, aproape 60.000 de lei. Nu ştiu de ce nu ne-au anunţat până acum că trebuie să plătim, cred că nu le-au trebuit banii până acum", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ionel Benchea, una dintre persoanele aflate la coadă.

Mulţi dintre cei care stăteau la coadă s-au arătat nemulţumiţi de slaba organizare a activităţii. „Sunt foarte nemulţumit pentru că nimeni nu-mi spune ce trebuie să fac. Mi-au trimis somaţia, fără să spună cu ce acte să vin. Este a treia oară când stau la coadă. Am venit o dată ca să aflu ce acte trebuie să aduc, am mai venit o dată cu ele şi mi s-a spus că nu e totul, iar acum stau să şi plătesc. Să ştiţi că în medie se stă cam două-trei ore la coadă. Nu e normal", a declarat un alt sibian.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Sibiu, mai multe activităţi s-au suprapus şi, de aceea, este aglomeraţie la ghişee. „Noi am trimis în luna decembrie aproximativ 17.000 de somaţii la persoane care obţin venituri în conformitate cu legea. În aceste zile adresabilitatea sibienilor către ghişeele CJAS a crescut foarte mult şi datorită faptului că s-au suprapus mai multe activităţi: de depunere a declaraţiilor de către angajator, de eliberare a adeverinţelor pentru persoanele asigurate, de recalculare a contribuţiei pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente, dar şi emiterea somaţiilor", a declarat Lăcrămioara Bogdan, purtătorul de cuvânt al CJAS Sibiu.

Potrivit sursei citate, la finalul anului 2010 CJAS a preluat baza de date a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi aşa au putut fi aflaţi toţi cei care obţin venituri din închirierea imobilelor, iar instituţia le-a trimis somaţii pentru plata contribuţiilor pe ultimii cinci ani.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite