Sibiu: A fugit în lume, din centrul de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: A fugit în lume, din centrul de plasament
Sibiu: A fugit în lume, din centrul de plasament

Un minor în vârstă de nouă ani a dispărut din Centrul “Gulliver” în urmă cu două săptămâni şi nu a mai fost găsit. Andreas Michael Şara are nouă ani şi a ajuns în Centrul de Plasament în luna aprilie a acestui an, după ce a fost găsit în repetate rânduri cerşind pe stradă.

Încercările reprezentanţilor DGASPC Sibiu a a-l ajuta pe minorul care obişnuia să îşi facă veacul pe străzile sibiene s-au dovedit a fi în zadar. Pe 1 septembrie, acesta a fugit din Centrul de Plasament “Gulliver” şi nu a fost găsit nici până la această dată, chiar dacă reprezentanţii Centrului au anunţat imediat Poliţia. “Andreas a ajuns la noi după ce am fost sesizaţi de mai multe ori la Telefonul Copilului de oameni care îl vedeau cerşind în diferite zone ale oraşului. De fiecare dată îl duceam acasă, dar el revenea pe străzi după câteva zile. Mama acestuia spunea că nu ea îl trimitea la cerşit şi că fugea de acasă fără ca cineva să ştie de el.Măsura de plasament în regim de urgenţă am luat-o în data de 8 aprilie, când l-am găsit dormind în nişte lăzi de carton din zona Teatrului «Radu Stanca»”, ne-a spus  Ana-Maria Mesea, purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu. Andreas mai avea acasă alţi doi fraţi, care erau crescuţi doar de mamă.

A plecat fără acordul Centrului

Potrivit reprezentanţilor Centrului, copilul s-a comportat foarte bine de când ajunsese în centru şi chiar fusese înscris în clasa I, pe care urma să o înceapă la începutul acestei săptămâni. Alături de Poliţie, conduserea DGASPC a început o anchetă internă, pentru a vedea exact cum a reuşit copilul să fugă. “Din ce am aflat până acum, Andreas a plecat fără acordul celor de la Centru, însă am demarat o anchetă pentru a vedea cum a reuşit exact să iasă. Cât a stat la noi, nu a făcut probleme şi chiar se implica în toate activităţile”, a mai spus Ana-Maria Mesea.

A dispărut şi familia copilului

Cea ce este şi mai ciudat în acest caz este că, pe lângă dispariţia copilului, cei de la Protecţia Copilului nu reuşesc acum să mai dea nici de ceilalţi membri ai familiei, pentru că nu mai locuiesc la domiciul unde au fost găsiţi şi nimeni nu mai ştie nimic despre ei. “Noi l-am căutat în toate locurile în care l-am mai găsit până acum, dar în zadar. Sperăm că măcar acum, dacă apare în presă, să îl vadă cineva şi să ne anunţe”, a încheiat Ana-Maria Mesea. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii sibieni.
Andreas Michael Şara este primul copil care fuge dintr-un centru de plasament din Sibiu.

Semnalmentele copilului
Andreas Michael Şara are 1,20 metri, greutate 25 kilograme, păr şaten deschis, drept, tuns scurt, ochi căprui, faţa ovală şi ten închis. Nu prezintă semne particulare, iar la data dispariţiei purta un tricou din bumbac de culoare roşie, pantaloni jeans albastru deschis şi sandale de culoare închisă. Cetăţenii care pot oferi informaţii despre acest minor sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul de urgenţă 112

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite