Oraşul din România unde pe străzi vor exista filtre pentru purificarea aerului. Cum le-a venit ideea edililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sibiu va instala, pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din oraş, în apropierea mai multor unităţi spitaliceşti, şase filtre pentru curăţarea aerului, având ca scop reducerea poluării. Ideea aparţine unui sibian care a propus proiectul pentru bugetarea participativă din 2019.

Proiect cu totul spectaculos la Sibiu, care are ca scop protejarea populaţiei de poluare. „Filtre pentru curăţarea aerului pe bulevardul Corneliu Coposu! În cadrul programului de bugetare participativă 2019, un sibian a propus un proiect care prevedea instalarea unor filtre de aer în zonele intens circulate ale oraşului pentru a curăţa aerul. Primăria Sibiu implementează acest proiect şi urmează să instaleze într-un proiect pilot 6 astfel de dispozitive pe bulevardul Corneliu Coposu”, a transmis, pe 20 octombrie, Primăria Sibiu.

Bulevardul vizat este una dintre cele mai circulate artere din oraş, care trece atât pe lângă Spitalul Judeţean, cât şi pe lângă una dintre secţiile Spitalului de Pediatrie din oraş. Conform municipalităţii sibiene, Direcţia Tehnică din Primăria Sibiu a căutat cea mai bună soluţie ce poate fi adaptată şi poate funcţiona în Sibiu. Biofiltrele propuse nu se potriveau din punct de vedere al climei, dar s-a identificat un dispozitiv similar.

”Vom instala în această săptămână 6 filtre speciale care curăţa aerul prin absorbţia unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraş, creând astfel o perdea de protecţie pentru parcul dintre str. Gimnasticii şi bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenţionăm să extindem această soluţie şi în alte zone”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Filtrele achiziţionate au formă cilindrică şi vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la reţeaua de electricitate. Acestea vor atrage şi vor reţine prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătăţii. Filtrele sunt uşor de întreţinut şi sunt confecţionate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.

Pentru a măsura eficienţa acestor filtre, împreună cu acestea au fost achiziţionate şi două staţii de măsurare a calităţii aerului din punctul de vedere al tipului de particule pe care dispozitivele le curăţă. Autorităţile nu au precizat deocamdată cât va costa implementarea ideii.

Vă recomandăm şi:

Poluarea din România. „Categoric, oamenii din oraşele poluate trăiesc mai puţin“. Cum ne protejăm

Care este tehnologia care purifică cu adevărat aerul din locuinţe şi birouri?

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite