Un fost jurnalist sibian a căzut victimă înțepăturii de căpușă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpuşele au făcut prima victimă la Sibiu, acolo unde un fost jurnalist a murit la patru ani după ce a fost mușcat.

Rudy Kamla, un fost jurnalist de etnie germană, a murit luni, după ce starea lui s-a agravat. Bărbatul a încetat din viață la 57 de ani.

În urmă cu aproximativ patru ani a fost mușcat de o căpușă. De atunci, acesta a cerut sfatul mai multor doctori din țară și din străintate. Inițial, aceștia l-au suspectat de cancer și n-au depistat boala la timp.

Pe măsură ce boala a pus stăpânire pe corpul sibianului, au apărut și complicațiile. A paralizat și apoi și-a pierdut vederea. Deși s-a tratat o perioadă în Germania, corpul lui n-a mai rezistat, iar luni acesta a încetat din viață.

"Înţepătura de căpuşă care provoacă boala Lyme poate duce la complicaţii neurologice, dovadă un pădurar sibian care a paralizat în urmă cu trei ani, dar şi la deces", a declarat Victora Bîrluţiu, șefa Secţiei de Boli Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru Agerpres.

În judeţul Sibiu sunt cei mai mulţi bolnavi înţepaţi de căpuşe şi cu boala Lyme din ţară. De la începutul anului, 287 de sibieni s-au dus la spital, cu muşcătură de căpuşă, a precizat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

În 2011, 362 de sibieni au fost mușcați de căpușe, iar în 2010 un număr de 176 de localnici s-au prezentat cu asemenea înțepături la spital.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite