Sibiu:Primăria ratează şansa de a angaja funcţionari competenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu:Primăria ratează şansa de a angaja funcţionari competenţi
Sibiu:Primăria ratează şansa de a angaja funcţionari competenţi

Blocarea posturilor din sistemul bugetar la începutul primăverii creează probleme Sibiului, nu doar la Poliţie şi Spital ci şi în Primăria Sibiu.

Deşi în organigrama Primăriei sunt prevăzute 273 de posturi, doar 190 sunt în acest moment ocupate. Mai mult, bugetul local poate suporta fără probleme schema completă de personal. Primarul Klaus Johannis consideră că în această perioadă de criză, când şomajul este în creştere, iar tinerii îşi găsesc mai greu locuri de muncă, s-ar fi putut organiza concursuri pentru cel puţin 30 de posturi. Astfel s-ar fi putut selecta oameni pregătiţi, dispuşi să se specializeze şi să înceapă o carieră în administraţie.
Lipsesc funcţionarii, nu şefii
 Cea mai mare criză se resimte la Biroul de urbanism şi Disciplină în Construcţii, unde dealtfel şi arhitectul şef al oraşului ocupă funcţia prin delegaţie, din cauza blocării posturilor. ''Nu ducem lipsă de şefi, ci de oameni din structură. Noi avem nevoie de un număr mai mare de funcţionari. În administraţia locală nu este criză, asta e doar invenţia guvernulu. Măcar de ar şti despre ce este vorba. Sibiul are bani suficienţi şi şi-ar putea permite să îşi plătească funcţionari competenţi'', a declarat Klaus Johannis.

Decizia Guvernului de a suspenda ocuparea prin concurs a posturilor vacante de la autorităţile şi instituţiile publice se aplică deocamdată până la 31 decembrie 2009. Autorităţile locale trebuie în această situaţie să se descurce cu funcţionarii pe care îi au şi să aibă grijă să nu le mai plece oameni, pentru că posturile nu mai pot fi ocupate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite