Sibiu: S-a încheiat campionatul de slalom paralel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: S-a încheiat campionatul de slalom paralel
Sibiu: S-a încheiat campionatul de slalom paralel

În week-end-ul trecut a avut loc cea de-a cincea etapă şi ultima din Campionatul de Slalom Paralel de la Sibiu. Pilotul de raliuri Marco Tempestini câştigat întrecerea clasei de peste 2000 centimetri cubi şi a fost liderul clasamentului Open.

Douăzeci şi cinci de piloţi, printre care nume consacrate din campionatul naţional de raliuri, s-au înscris la startul ultimei etape din Campionatul de Slalom Paralel care a avut loc în week-end-ul trecut. Cea de-a cincea etapă a fost prima din acest sezon competiţional care a avut alt organizator, ACS Performance Sibiu, împreună cu Pro Drive Sibiu, mărind astfel implicarea cluburilor automobilistice în organizarea de etape.

Printre participanţi s-au aflat şi Marco şi Simone Tempestini, Valentin Porcişteanu ori Alexandru Filip, lucru care a mărit spectacolul pe pista de autocross din cartierul Ştrand. La fel ca şi în etapa precedentă, străbaterea traseului s-a făcut tot în sens invers faţă de până acum iar întrecerea s-a desfăşurat fără incidente. Marco Tempestini a câştigat locul întâi al clasei de peste 2000 de centimetri cubi şi a stabilit cel mai bun timp al zilei, fiind astfel şi lider al clasamentului Open.

Porcişteanu  a avut probleme cu maşina dar, printr-un gest cum numai la sportivii fair-play se poate vedea, pilotul Victor Dimitru i-a împrumutat maşina sa de curse, un Mitsubishi Evo 9. Asta i-a dat şansa lui Porcişteanu să rămână în cărţi iar la sfârşitul etapei să urce pe locul doi al clasei plus 2000 şi în clasamentul Open. Alexandru Filip a câştigat întrecerea clasei de până în 1600 centimetri cubi iar Lorand Jozsa a urcat pe prima treaptă a podiumului la clasa de până în 2000. La juniori, Octavian Târnovean, campionul en titre la această categorie, a reuşit după o dispută acerbă cu Florin Tincescu să câştige laurii victoriei şi să obţină un frumos loc cinci în clasamentul Open, adică cu două locuri în faţa mult mai experimentatului Alexandru Filip.


 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite