Un hoţ de cablu de pe calea ferată a fost împuşcat la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva „Adevărul”
Foto: Arhiva „Adevărul”

Un bărbat de 35 de ani din localitatea sibiană Avrig a fost împuşcat vineri dimineaţa de poliţiştii de la Poliţia Transporturi Feroviare Sibiu, după ce a fost prins la furat de cabluri din reţeaua CFR şi a refuzat să oprească la somaţiile oamenilor legii.

Evenimentul a avut loc între localităţile sibiene Porumbacu şi Avrig, zonă unde poliţiştii feroviari se aflau la pândă, după ce au înregistrat în ultima perioadă mai multe furturi de la infrastructura CFR. 

Prins la furat de cabluri, pe care le transporta apoi într-o căruţă aflată în apropiere, bărbatul a refuzat să oprească la somaţiile oamenilor legii. Mai mult, cu un topor din căruţă l-a şi lovit pe unul dintre poliţişti.

Poliţiştii l-au somat de mai multe ori, după care au tras patru focuri de avertisment în plan vertical. Cel de-al cincilea glonţ i-a trecut bărbatului prin omoplat, acesta fiind preluat imediat de un echipaj medical şi dus la spital.

Din fericire însă, hoţul a scăpat cu o rană uşoară, iar mâine va fi mutat de la spital în arestul Poliţiei Sibiu.

"Este fără consecinţe fizice sau hemoragice, şi mâine se externează", spune medicul Lorant Kiss, şeful Secţiei Clinice Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Proaspăt eliberat din închisoare

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, care locuieşte fără forme legale în localitatea Avrig, nu este la prima întâlnire cu oamenii legii. Nu de mult, el a ieşit din penitenciar, unde fusese închis pentru tâlhărie.

"Bărbatul este recidivist, are la activ mai multe condamnări", spune Adriana Şandru, prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit sursei citate, procurorii urmează să stabilească acum încadrarea juridică a faptei, respectiv furt sau tâlhărie.

Pentru furt, bărbatul riscă între 3 şi 15 ani de închisoare iar pentru tâlhărie, între 3 şi 18 ani de închisoare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite