Sibiu: Un tânăr bolnav de cancer are nevoie de ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Un tânăr bolnav de cancer are nevoie de ajutor
Sibiu: Un tânăr bolnav de cancer are nevoie de ajutor

Constantin Botezatu are o formă agresivă de cancer şi singura lui şansă este tratamentul cu Cyberknife în Germania sau Turcia. Ansamblul „Ceata Junilor“ organizează miercuri, 11 noiembrie, un spectacol caritabil pentru a strânge fondurile necesare tratamentului lui Constantin.

Constantin Botezatu, zis Coco, este un tânăr sibian în vârstă de 23 de ani care până în această vară avea o viaţă normală. Membru al organizaţiei internaţionale de studenţi AIESEC, pasionat de drumeţii în natură cu prietenii, credea că are toată viaţa înainte. Durerile de spate şi problemele cu rinichii l-au făcut să meargă la spital unde a fost programat la operaţie în urmă cu doar o lună, pentru a-i scoate presupusele pietre de la rinichi. Numai că n-a fost nicio piatră iar analizele computerului tomograf i-au adus cea mai rea veste cu putinţă. Are o tumoră retroperitoneală care i-a cuprins rinichiul drept, ficatul, duodenul şi pancreasul. „Până în 13 octombrie credea că are pietre la rinichi. Niciodată nu s-a pus problema că are cancer, dar în locul pietrei a fost descoperit un hematon. Am reuşit să-l internăm la Spitalul de Oncologie Fundeni şi de o săptămână face terapie cu citostatice. Corpul lui este foarte slăbit, dar este important că analizele nu i-au ieşit mai rău decât înainte“, a declarat Ruxandra Călinoiu, verişoara lui Constantin şi cea care se ocupă de strângerea de fonduri.

Fără tratament, se îndreaptă spre moarte
13% dintre bolnavii de cancer pancreatic rămân în viaţă după un an de la diagnostic şi numai 3% supravieţuiesc după 5 ani. Terapia cu Cyberknife este nouă şi se poate face doar în câteva clinici din lume, în Austria, Turcia, Franţa şi Germania, iar pentru un astfel de tratament, Constantin are nevoie de minim 50.000 de euro. „Nu am făcut cerere la Casa Asigurărilor de Sănătate pentru formularul 112 pentru că ne trebuie oferte scrise de la trei clinici. Ori nu ai cum ca persoană din afara sistemului medical să obţii asta. Încercăm să-l ducem la tratament în străinătate cu banii strânşi în acţiuni caritabile şi de la prieteni“, a mai spus Ruxandra. Până acum s-au strâns puţin peste nouă mii de euro din afişe, urne deschise în biserici şi acţiuni culturale. Alţi douăzeci de mii de euro vor intra în contul lui Constantin din banii strânşi pentru Ioana Costea, o tânără de nouăsprezece ani care a murit în luna octombrie de leucemie înainte de a strânge întreaga sumă necesară transplantului de măduvă osoasă.

Dansuri populare pentru Coco
Coco a făcut dansuri populare la Palatul Copiilor din Sibiu timp de opt ani. Colegii săi, în prezent membri ai Ansamblului „Ceata Junilor”, organizează miercuri un spectacol caritabil, de la ora 19, la Cercul Militar Sibiu. Intrarea este liberă, iar spectatorii pot face donaţii în urnele special amenajate. Persoanele care vor să îl ajute pot dona bani în contul RO73ABNA0000001001312457, Banca RBS BANK, sucursala Sibiu. Informaţii sumplimentare se găsesc pe http://constantin-botezatu.net/index.html.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite