Zilele culturii vâlcene la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele Culturii Vâlcene atrage anual mii de vizitatori în Dumbrava Sibiului
Zilele Culturii Vâlcene atrage anual mii de vizitatori în Dumbrava Sibiului

Luna iulie debutează, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu manifestarea “Pridvor Vâlcean. Zilele Culturii Vâlcene”, eveniment ce se va desfăşura în perioada 2-3 iulie, intre orele 11-19.

CITEŞTE ŞI:

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează duminică o nouă ediţie a “Zilei Sugarului Sibian”

Şi de aceasta dată,  tradiţia se întrupează prin intermediul ceramicii, ţesăturilor, sculpturilor în lemn, confecţionării instrumentelor populare şi a păpuşilor, picturii icoanelor pe lemn şi sticlă, în cadrul Târgului Meşterilor Populari Vâlceni – meşteri talentaţi, care încă mai păstrează vie moştenirea strămoşilor.

Duminica începe ca o zi de sărbătoare pentru toţi creştinii, prin oficierea slujbei religioase la Biserica din Bezded. Slujba va fi oficiată de preotul paroh Rareş Sbera, împreună cu un sobor de preoţi şi fraţi monahi de la Sfânta Mânăstire Cozia.

Sărbătoarea continuă prin jocul şi muzica oferite de ansamblurile folclorice ale elevilor din şcolile vâlcene, fiind încununată de spectacolul folcloric de pe scena de la lac, susţinut de ansamblurile diverselor aşezăminte culturale vâlcene, începând cu ora 17.
   
Zilele Culturii Vâlcene, aflate la cea de-a VI-a ediţie, sunt organizate de Consiliul Judeţean Vâlcea, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

În cea de-a doua zi a evenimentului, duminică, 3 iulie, intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite