UPDATE/ Zeci de turişti, blocaţi la Bâlea Lac din cauza vântului foarte puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de turişti nu au mai putut coborî în această seară de la Bâlea Lac, din cauza vremii nefavorabile, telecabina fiind oprită din cauza vântului foarte puternic. Turiştii s-au cazat la cabane, şi vor coborî, cel mai probil, în cursul zilei de mâine.

CITIȚI ȘI:

VIDEO – O familie din București a ajuns cu mașina în prăpastie. Un copil de 7 ani este în comă profundă GALERIE FOTO

UPDATE, ORA 21:02

Turiștii povestesc că au făcut drumul de 13 kilometri în aproximativ două ore, și că nu au avut probleme pe traseu.

”A început să bată vântul și nu a mai putut să coboare telecabina, și a trebuit să coborâm pe jos sau să ne cazăm acolo.

Salvamontiștii ne-au recomandat să rămânem acolo, dar am coborât. Drumul a fost ok, a bătut vântul dar n-a fost ceață, a fost ok”, a povestit Ștefan Molnar, unul dintre turiști, din localitatea Săcele, județul Brașov.

”Am fost un grup de 20 de persoane, și așa am coborât. Drumul a fost foarte frumos”, a adăugat Ramona Molnar, soția lui. 

UPDATE, ora 19.48

Cel de al II-lea grup, format din 15 turiști, a ajuns în siguranță la Bâlea Cascadă.

UPDATE, ora 19.44

Potrivit șefului serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, șase dintre turiștii plecați au ajuns deja la Bâlea Cascadă, doi s-au întors la Bâlea Lac, iar un alt grup de turiști este încă pe traseu, fiind așteptat să ajungă la Bâlea Cascadă.

UPDATE, ora 19:07

O parte dintre turiştii de la Bâlea au plecat pe jos de la Bâlea Lac spre Bâlea Cascadă. "Au plecat pe vale, fără să anunţe pe nimeni, colegii mei i-au văzut deja", spune Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Zeci de turişti au rămas blocaţi în această seară la Bâlea Lac, după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului extrem de puternic.

Salvamontiştii sunt în alertă, gata să intervină la nevoie, şi le-au recomandat oamenilor să nu coboare.

"Suntem în zonă, dacă e ceva intervenim. Noi le-am recomandat să nu coboare, având în vedere că nu sunt echipaţi corespunzător şi nici vremea nu le permite", spune Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Oamenii îşi vor petrece noaptea la cabanele de la Bâlea Lac, urmând, cel mai probabil, să coboare în cursul zilei de mâine. "S-au cazat la cabane, nu e nimeni afară, în pericol", spune Leopold Klingeis, administratorul cabanei Bâlea Lac.

Sursa foto: balealac.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite