Zeci de studenţi străini s-au prins în horă și au jucat pe muzică populară românescă la Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenții străini au fost încântați de evenimentul organizat la Sibiu
Studenții străini au fost încântați de evenimentul organizat la Sibiu

În cadrul unui workshop internaţional, mai mulţi studenţi străini ai Universităţii „Lucian Blaga” (ULB) din Sibiu au învăţat paşi de dans tradiţionali româneşti.

CITIȚI ȘI:

Târgul de produse tradiţionale şi ecologice revine în Dumbrava Sibiului

Spectacol inedit de teatru la Muzeul în Aer Liber din Sibiu

Dascăli la sfârşit şi la început de drum

Membrii Ansamblului Folcloric Studenţesc „Ardealul” au prezentat, celor aproximativ 40 de tineri, dansuri tradiţionale româneşti din Sibiu, Valea Someşului, Maramureş, Banat sau Moldova. Studenţilor le-au fost prezentate portul şi fiecare regiune a ţării, împreună cu cele mai importante obiective turistice. Au ascultat curioşi, iar apoi, cu „lecţiile învăţate”, studenţii s-au prins în horă, alături de membrii ansamblului. Au dansat minute bune şi unii dintre ei au învăţat paşii repede şi bine.

„A fost nemaipomenit, am fost primul care a intrat în horă. A fost pentru prima dată şi chiar nu am simţit că sunt departe de ţara mea”, a spus unul dintre studenţii din Pakistan, care a schimbat ţara natală pe Sibiu pentru următoarele 22 de luni. „România este ca a doua casă pentru mine, de aceea nu m-am simţit în plus printre dansatorii români”, a adăugat acesta.

Studenții străini s-au distrat copios și s-au băgat la o horă la Sibiu. Foto: Adela Cândea
Studenții străini s-au distrat copios și s-au băgat la o horă la Sibiu. Foto: Adela Cândea

Click pe poze pentru galerie foto de la serata specială

Dans la schimb
Şi pentru că aşa stă bine unui workshop internaţional, studenţii din Pakistan au făcut şi ei o demonstraţie. „Am prezentat un dans tradiţional care se face mai ales în perioada în care se culeg recoltele. Fermierii obişnuiau să facă acest dans pentru a mulţumi lui Dumnezeu pentru recolta oferită. Cântecul pe care l-am cântat este un fel de serenadă pe care o cântă iubiţii în nopţile cu lună plină”, a explicat tânărul care speră să se distreze în cei doi ani pe care îi va petrece în România şi în care va urma masterul la Facultatea de Inginerie „Herman Oberth”.

40 de tineri din 20 de ţări
La evenimentul de la Sibiu au participat 40 de tineri din 20 de ţări, care au ajuns la ULB prin programul Erasmus şi Erasmus Mundus, cea mai mare parte dintre ei ajungând în România, la Sibiu, pentru prima dată.„Schimburile culturale sunt deosebit de utile atât pentru studenţii noştrii care pot socializa cu colegii lor din toate colţurile lumii, dar mai ales pentru studenţii stăini care, în proporţie de 90 la sută, vin pentru prima dată în România. Aceste forme de interacţiune, deosebit de utile în promovarea ţării noastre şi a centrului universitar Sibiu, vor fi dezvoltate pe tot parcursul anului 2011 ", a spus directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, Liliana Popescu, cea care a avut rolul de gazdă.Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu şi a fost dedicat tinerilor studenţi care începând din acest an îşi vor face studiile la universitatea din Sibiu.

Educație cu responsabilitate
„Educaţia studenţilor străini este tratată cu deosebită responsabilitate, dat fiind faptul ca ea asigură nu numai socializarea acestora şi încurajarea comunicării între studenţii din spatiul UE şi din afara lui, ci mai ales promovarea dialogului inter-cultural”, a declarat directorul Departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul ULB, Dana Preda.

În total, 80 de studenţi din întreaga lume au venit la Sibiu, la începutul lunii septembrie, prin programul Erasmus şi Erasmus Mundus, organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu prin Departamentul Relaţii Internaţionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite