Zeci de sibieni înşelaţi de patronii unor firme de tâmplărie PVC şi termoizolaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe firme încaseasează sume frumuşele, în contul unui avans plătit înaintea începerii lucrărilor, iar ulterior dispar. Peste 20 de sibieni au rămas cu buzunarele goale.

CITIŢI ŞI:

Telefonia gratuită costă cinci lei lunar,la RCS&RDS. OPC-ul asaltat de reclamaţii

Gheorghe Chiţaş s-a decis în primăvara acestui an să îşi pună uşă cu geam termopan la balconul apartamentului. Anul trecut a schimbat ferestrele, dar pentru uşă nu au mai ajuns banii. Acum a căutat o ofertă cât mai avantajoasă. „Am cercetat piaţa şi în final oferta acestei firme mi s-a părut cea mai avantajoasă. Am făcut contract şi am achitat un avans de 50%, adică 700 de lei. Firma se obliga ca în maxim 20 de zile să ne monteze uşa, dar nu au mai venit. Am tot mers la sediu, era afiş cu concediu şi apoi m-am întâlnit cu proprietarul spaţiului. Mi-a spus că patronul a întrat în încurcături şi şi-a închis magazinul“, spune Gheorghe Chiţaş, un păgubit. Aşa se întâmplă că, alături de alţi 20 de sibieni, a rămas şi fără bani şi fără ferestre.

Amenzi...degeaba
Genul acesta de reclamaţii au început să curgă la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului din Sibiu, din martie. Zeci de sibieni reclamau depăşirea cu săptămâni întregi a termenelor în efectuarea unor lucrări. „Din primăvară, tot mai mulţi sibieni au reclamat depăşirea unor termene stabilite de firme care trebuiau să le monteze fie geamuri termopane, fie să execute lucrări de termoizolare la blocuri. Reclamaţiile veneau pentru aceeleaşi trei firme. Una dintre firme a fost amendată de numărate ori iar apoi am cerut închiderea ei. A intrat şi în insolvenţă“, spune Ioan Axente, comisar şef în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Sibiu. În ciuda amenzilor usturătoare de aproape 10.000 de lei, fiecare, patronii tot n-au putut fi opriţi, iar acum sunt de negăsit.


Pentru a-şi recupera banii, sibienii au fost sfătuiţi să acţioneze în instanţă firmele care i-au păgubit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite