Zeci de motociclişti au mărşăluit prin Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motocicliștii spun că prin acțiunea de astăzi au vrut să le atragă atenția celorlalți participanți la trafic cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Citiţi şi:

La spital,după ce a căzut de pe moped

Accident provocat de un motociclist,pe Mitropoliei

Marșul a avut ca punct de pornire parcarea Sălii Transilvania, de unde motocicliștii de la cluburile Avatar şi Mad Dogs au mers în parcarea de la Mall, destinația finală fiind Petromul din Turnişor. Pe traseu, motocicliștii s-au oprit în Piaţa Unirii şi la intersecţia bulevardelor Vasile Milea şi Victoriei, unde au distribuit pliante şi alte materiale cu caracter preventiv şoferilor aflaţi în trafic.

”Scopul marșului de astăzi, organizat împreună cu Poliția Rutieră din Sibiu, este acela de a sensibiliza toți participanții la trafic, fie că e vorba de motocicliști fie că e vorba de alți participanți la trafic de a respecta regulile de circulație. Nu neg faptul că există motocicliști care din anumite motive încalcă regulile de circulație, dar și din partea cealaltă există probleme”, a spus Viorel Poroșanu, de la clubul Mad Dogs. 

Printre cei care au luat parte la marș se numără și ”veterani” ai mersului pe două roți. 

image

”Le doresc din tot sufletul ca toți să ajungă la vârsta mea, dar șansa este relativ mică având în vedere traficul și lipsa de respect care există în trafic. Sperăm ca prin asta să atragem atenția că cineva își cere dretul la viață”, spune Florin Pirnea. 

Acesta nu neagă că și motocicliștii sunt vinovați în anumite situații, atunci când au loc evenimente rutiere, dar spune că șansa lor în astfel de cazuri este mult mai mică. ”Vina este împărțită, nu putem spune că avem pădure fără uscături nici unii, nici alții, dar șansa noastră este mult mai mică. Nu avem caroserie, nu avem bară, nu avem nimic, avem genunchi”, adaugă Florin Pirnea. 

image

Marșul de la Sibiu face parte dintr-o campanie națională de educație rutieră, inițiată de Direcția Rutieră din Inspectoratul General al Poliției Române în mai multe județe din țară. ”Acțiunea de astăzi se subscrie campaniei naționale ”Alege viața” și are ca scop sensibilizarea participanților la trafic cu privire la faptul că în trafic mai există și motocicliști iar drepturile lor trebuie respectate ca și cele ale oricărui participant la trafic”, spune inspectorul principal Cristian Stanciu, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite