Zeci de mii de plante împânzesc Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Serviciului de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi au făcut ca Sibiul să înflorească cu adevărat în ultimele săptămâni.

CITIŢI ŞI:

Bănci de 600 de lei bucata în parcuri

Expoziţie de fluturi la Muzeul Naţional Brukenthal

Până acum au fost plantate peste 35.000 de fire de plante anuale şi au fost amplasate pe stâlpi aproape 2.200 de ghivece cu muşcate. O intervenţie importantă a fost făcută şi în urma ploilor din weekendul trecut, care a distrus multe panseluţe din zona Primăriei vechi, a pasajelor şi a parcului din Piaţa Unirii.

O noutate pentru această vară este şi faptul că cei de la Serviciul Parcuri au amenajat mai multe sensuri giratorii nou create. „Flori perene şi gazon au fost plantate în cele trei giratorii de pe strada Târgul Fânului, la intersecţia Rusciorului - strada Lungă, zona Balanţa şi Henri Coandă”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Trebuie semnalat şi faptul că acest serviciu primeşte şi solicitări din partea asociaţiilor, grădiniţelor şi şcolilor pentru a primi material dendrologic.

Până acum au fost primite 43 de astfel de solicitări, cel mai solicitat fiind gardul viu şi arbuştii ornamentali. În total au fost onorate 22 de cereri şi au fost distribuite aproximativ 2.600 de fire de arbuşti şi gard viu numai în această primăvară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite