Zeci de mașini abandonate la Biroul de Ridicări Auto din curtea Tursibului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a valorificat în 2011 numai puţin de 26 de autoturisme ce nu au mai fost revendicate de populaţie. Un sibian a mers după 18 zile ca să își recupereze mașina și a pălătit 3.900 de lei pentru ea.

CITIȚI ȘI:

Primăria va cumpăra un al doilea utilaj de ridicat maşini ce va putea ridica şi autoturisme mari

Peste 2.600 de maşini ridicate de primăria Sibiu în anul 2011

Cine crede că sibienii ai căror maşini sunt ridicate de pe domeniul public şi privat al municipiului reşedinţă de judeţ,merg imediat să îşi revendice autoturismele, poate avea o surpriză. Sunt oameni care preferă să nu mai meargă după acestea şi să le lase în curtea Biroului de Ridicări Auto din Sibiu. Anul trecut din cele 2.635 de autovehicule ridicate din Sibiu, câteva zeci au rămas în parcarea Biroului. „Municipalitatea a urmat procedurile specifice şi a valorificat un număr de 26 de astfel de autovehicule în anul 2011”, explică Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.
Angajaţii SC Pieţe SA, care se ocupă de biroul din curtea societăţii locale de transport în comun ştiu care e motivul principal al abandonului unor astfel de maşini. „În mare parte este vorba de maşini vechi, ce au fost abandonate de populaţie. Mai sunt însă şi maşini bune ce nu au mai fost revendicate. De exemplu este o Dacia Pick-up în stare bună care e la noi de câteva luni şi nimeni nu a venit după ea”, povesteşte unul din oamenii de la Biroul de Ridicări Auto, în timp ce arată către maşina albă parcată în unitate, alături de alte câteva zeci de maşini care sunt aici de ceva vreme.

Primăria le valorifică după 30 de zile
Cum autoturismele ridicate nu pot sta o veșnicie în curtea Biroului de ridicări Auto, primăria a găsit modalitatea legală de a scăpa de acestea şi chiar să şi facă bani de pe urma lor. O hotărâre de Consilul Local a stabilit că maşinile ridicate pot fi revendicate de proprietari în termen de 30 de zile, aceştia trebuind să achite pe lângă taxa de ridicare şi de transport  în valoare de 300 lei şi o taxă de depozitare de 200 de lei pe zi. „Dacă autovehiculul nu este ridicat în termen de 30 de zile, atunci serviciile specializate ale municipalităţii fac demersurile legale pentru a valorifica aceste vehicule ca vehicule abandonate”, a mai explicat Mirela Gligore.

Aproape 4.000 de lei ca să îşi recupereze maşina
În mare parte parte oamenii vin în maxim 24 de ore să își ia mașinile înapoi şi mai tot timpul găsesc explicaţii pentru faptul că au parcat neregulamentar. „Am intrat la bancă 5 minute. Am pus maşina pe avarii pentru că nu am găsit un loc de parcare liber... Când am ieşit nu mai era. Am găsit panoul prin care eram informat că a fost ridicată. Ce să zic. Plătesc şi gata!”, a mărturisit Daniel Florescu, un tânăr sibian care zilele trecute s-a ales cu maşina ridicată.
Au existat și cazuri în care proprietarii au lăsat în ”suferință” mașinile. De exemplu un sibian a mers după 18 zile ca să își recupereze mașina. „Cea mai mare taxă plătită de o persoană pentru a-şi recupera autovehiculul a fost de 3.900 lei”, a confirmat şi Mirela Gligore de la Biroul de Presă.

Cu ochi-n patru în zonele centrale
Şoferii care au drum prin Sibiu trebuie să ştie că utilajul de ridicat maşini are program la foc continuu. Chiar dacă spun că acţionează în tot oraşul şi că se deplasează la orice sesizare telefonică, există un perimetru în care nu trebuie să parcaţi neregulamentar sub nicio formă. „Zona în care se patrulează mai des este cea delimitată de străzile Justiţiei, Rennes, Zaharia Boiu, Bulevardul Corneliu Coposu, Constitiţiei, Abatorului, Teclu şi la Piaţa Cibin. Asta pentru că în aceste zone traficul este mai intens. Utilajul acţionează însă în tot municipiul Sibiu”, a declarat Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu.

Click pe SIBIU.ADEVARUL.RO pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro sau sună-ne la 0369.809.113

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite