Zeci de hectare de vegetaţie şi pădure cuprinse de flăcări la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Pompierii din Sibiu încearcă de aproape 24 de ore să stingă mai multe incendii de vegetaţie uscată şi pădure izbucnite în munţi.

Cel mai mare dintre ele se manifestă în zona Şanta - staţiunea Păltiniş, pe o suprafaţă de aproximativ  10 -12 hectare de subarboret cu extindere la coronament (pădure amestec fag şi molid).

Aici, acţionează 7 maşini de intervenţie şi 57 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu 4 voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, o autoutilitară şi 10 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răşinari şi 25 de persoane din cadrul Ocolului Silvic Răşinari. În jurul orei 21:47 incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru lichidare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Silviu Albişor, la incendiile din zona Vârfului Buceciu şi Vârful Muma, care se manifestă la circa 3 hectare fond forestier în zona Vârfului Buceciu şi aproximativ 3 hectare litieră în zona Vârfului Muma acţionează  un autocamion de transport cu 16 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, 10 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sadu, 14 voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râul Sadului, 20 de persoane din cadrul Ocolului Silvic Tălmaciu şi 6 angajaţi ai Ocolului Silvic Valea Sadului.  În ambele zone se lucrează pentru localizarea şi stingerea incendiilor.

Au fost anunţate incendii în zona vârfului Bătrâna, a vârfului Arpăşel şi în zonele  Jina şi Tilişca unde acţionează serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi ocoalele silvice în a caror zonă de competenţă se află suprafeţele afectate.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite