Zăpadă din plin pe pârtiile de schi din judeţul Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cele trei pârtii amenajate la Păltiniş şi Gura Râului sunt funcţionale, graţie şi ninsorilor căzute în ultimele două zile.

CITIŢI ŞI:

Cod galben de ninsoare şi vânt în sudul judeţului Sibiu

Pârtiile de schi promovate prin sute de mii de pliante la Sibiu

Nocturnă pe pârtiile de schi din Păltiniş şi Gura Râului

Ninisoarea căzută vineri noapte şi sâmbătă peste Munţii Cindrelului, au făcut ca pârtiile de schi din zona Sibiului să fie disponibile pentru cei dornici să practice sporturile de iarnă favorite. La Păltiniş, pe pârtia Onceşti telescaunul a mers toată ziua. Şi cele două pârtii de 700 şi respectiv 500 de metri, de la Arena Platoş, aflată la intrarea în Păltiniş au fost luate cu asalt de schiori, mai ales că de ieri, aici se poate schia şi la lumina reflectoarelor nocturnei.

image

Şi pe pârtia Trecătoarea Lupilor din Gura Râului, se schiază în condiţii foarte bune. Aici stratul de zăpadă depăşeşte 60 de centimetri. „Din 17 decembrie s-a schiat permanent, chiar şi când vremea era caldă", a spus Dan Buta, administratorul pârtiei cu o lungime de 500 de metri, dotată cu teleschi şi nocturnă. La Arena Platoş, un ski-pass de luni până vineri costă 50 de lei, iar în weekend, 60 de lei.

Sibienii şi turiştii se pot bucura din plin de frumuseţea iernii

Copiii şi pensionarii au reducere de 20, respectiv 10 lei. La Trecătoarea Lupilor, un abonament de o zi costă 50 de lei, iar copiii sub şase ani, însoţiţi, au gratuitate. Studenţii şi pensionarii au 10% reducere. Pe pârtia Onceşti, care are o lungime de 1150 de metri o urcare cu telescaunul costă cinci lei.

image

De schiat se poate schia şi la Bâlea Lac, dar este recomandat numai pentru profesionişti să se aventureze pe versanţii de munte, deoarece aici nu există amenajată nicio pârtie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite