Sibiu: Voluntarii de la Crucea Roşie contruiesc gardul şcolii din Colun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea va avea loc în data de 3 octombrie, persoanele care doresc să pună umărul la o faptă bună fiind invitate să se înscrie în cadrul acţiunilor din Caravana „Urmează Voluntarii“, ce se desfăşoară în perioada 2-21 octombrie.

Centrul de voluntariat Solferino, din cadrul filialei sibiene a Crucii Roşii, îşi mobilizează voluntarii pentru a ridica un gard cu poartă în jurul şcolii din satul Colun, comuna Porumbacu de Jos. Acţiunea face parte din cadrul Campaniei „Urmează Voluntarii“ care va străbate 14 oraşe ale ţării. „ Sloganul acţiunii de la Sibiu va fi «Eşti în siguranţă la şcoală», iar voluntarii vor construi poarta şi gardul care împrejmuieşte şcoala şi grădiniţa din Colun, pentru a stopa accesul animalelor şi a celorlalte persoane care îngreunează desfăşurarea activităţilor elevilor în aer liber“, arată organizatorii campaniei. Sibiul reprezintă cea de-a doua locaţie în care va poposi Caravana „Urmează Voluntarii“, în data de 3 octombrie, după ce, cu doar o zi înainte va asista, la Centrul de Voluntariat din Cluj Napoca, la o colectă de cărţi pentru trei şcoli din mediul rural.

Turul ţării

Caravana, care  va demara în data de 2 octombrie, va urma traseul Cluj-Napoca- Sibiu– Braşov– Constanţa– Bacău– Iaşi– Satu Mare– Oradea– Simeria– Reşiţa– Vlădeşti– Slatina– Craiova– Bucureşti, cu scopul de a uni, prin intermediul voluntarilor care vor porni la drum din fiecare „staţie“, comunităţile din aceste localităţi şi a le îndemna la acţiune în beneficiul semenilor lor. La Sibiu, ştafeta va fi predată de patru voluntari din Cluj, care vor da şi o mână de ajutor la acţiune de la Colun.„Cred in ideea frumoasă a Voluntariatului, cred că trebuie să trezim acest spirit,al ajutorului, al sprijinului permanent, ca mod de a trăi alături de cei care au nevoie de suportul nostru. De aceea sunt alături de toţi cei care susţin această caravană“, mărturiseşte Ducu Bertzi, unul dintre Ambasadorii de suflet al Caravanei.

Urmează Braşovul

În 5 octombrie, patru dintre voluntarii Crucii Roşii din Sibiu vor merge la Braşov, al treilea oraş gazdă al campaniei, acolo unde vor contribui la montarea unor  panouri pentru guma de mestecat folosită, în principalele staţii de autobuz din oraşul de la poalele Tâmpei, pentru a limita aruncarea acesteia pe jos.
Caravana "Urmeaza voluntarii" este un proiect finantat de catre Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si Fundatia C.S. Mott, fiind organizata de Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania.

Ce-şi propune caravana:

-    14 activităţi publice de voluntariat diferite
-    cel puţin 200 de voluntari implicaţi direct la nivel local
-    cel puţin 10.000 de persoane informate cu privire la oportunităţile de voluntariat existente în comunitate
-    peste 2000 de km parcurşi în decursul Caravanei

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite