Sibiu: Baza sportivă Voinţa, vândută la preţ de dumping de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Baza sportivă Voinţa, vândută la preţ de dumping de primărie
Sibiu: Baza sportivă Voinţa, vândută la preţ de dumping de primărie

Consilierii locali au aprobat ieri un preţ de vânzare de 96 de euro per metru pătrat pentru cei aproximativ 42.000 de metri pătraţi cât are baza sportivă Voinţa. Agenţii imobiliari strigă în gura mare că preţul fixat este mult sub cel al pieţei.

Proiectul de hotârâre numărul 55 aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consilului Local Sibiu de ieri după amiază, a trecut fără emoţii pentru cei care l-au pus pe ordinea de zi. Proiectul, cel mai aşteptat din toată şedinţa presupune vânzarea prin licitaţie a bazei sportive Voinţa, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 42.000 de metri pătraţi, a fost votat în bloc de reprezentanţii FDGR-ului, la care s-au alăturat şi alţi aliaţi precum fostul viceprimar Eugen Mitea. Chiar dacă consilierul local Ovidiu Luca s-a ridicat în plenul şedinţei şi a avertizat că preţul fixat pentru licitaţie, respectiv 96 de euro metrul pătrat, este mult sub cel al pieţei şi că nu se specifică în documentul ce urma să fie aprobat de consilieri că nu se va schimba destinaţia terenului după vânzarea acestuia consilierii FDGR-ului, care are majoritate în Consiliul Local au rpmas impasibili. „Facemo mare greşeală dacă votăm acest proiect. Trebuie să ne gândim bine dacă votăm acest proiect, pentru că aşa distrugem încă o bază sportivă şi ştim cu toţii că Sibiul nu prea mai are aşa ceva” a spus Luca. Nici interpelarea consilierei Livia Sava nu a avut prea mulţi sorţi de izbândă. Sosit şi el la şedinţă pentru a încerca să convingă consilierii să nu aprobe proiectul, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport Sibiu, Ioan Gligor a vorbit debeaga asistenţei. „Vreau să atrag atenţia că primăria nu figurează în acte ca proprietar al acestei baze sportive. Primăria are obligaţia prin lege să cuprindă în planurile urbanistice, amenajarea de noi baze sportive şi nu să le distrugă pe cele existente. Cred cu tărie că este un atac la adresa sportului sibian” a spus Gligor. Semnalul a fost însă tras degeaba pentru că proiectul a fost aprobat. Mai mult ca sigur baza va ajunge pentru început  pe mâna Uniunii Judeţene a Cooperativelor Meşteşugăreşti Sibiu, care are drept de preemţiune, urmând să plătească conform preţului pe metru pătrat stabilit ieri, aproximativ 4.000.000 de euro.

Preţ de dumping
Preţul fixat de primărie pentru terenul de la baza Voinţa este considerat pentru piaţa imobiliară din Sibiu, ca fiind unul mult sub cel real. Reprezentantul Uniunii Agenţilor Imobiliari din România spune că primăria putea scoate un preţ de cel puţin 10.000.000 de euro pentru avest teren. „Este un preţ extrem de mic.  Eu am fost consultat chiar de reprezentanţi ai Primăriei în legătură cu acest teren şi preţul minim pe care l-am dat a fost de 250 de euro pe metru pătrat. Asta pentru că terenul are o serie de avantaje, fiind foarte bine poziţionat”, spune Bogdan Gicu, preşedintele Uniunii Agenţilor Imobiliari, filiala Sibiu.

Demolări aprobate pe Şaguna
Tot în şedinaţa de joi, consilerii FDGR-ului s-au opus luării de cuvânt a arhitectului Ştefania Romaşcan, care a dorit să traga din nou un semnal de alarmă în privinţa demolării imobilelor de pe Andrei Şaguna de la numărul 11 şi numerele 13-15, acolo unde cei de la Ana Oil vor ridica un centru integrat cu spaţii pentru birouri, conferinţe, cazare şi parcaje aferente. Motivul invocat a fost acela că Romaşcan nu ar mai fi avut nimic nou de adăugat interpelărilor avute în şedinţele trecute. Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite