Violonistul Alexandre Dubach revine pe scena Sălii Thalia, din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violonistul Alexandre Dubach
Violonistul Alexandre Dubach

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit, pentru ultimul concert din acest an, o surpriză pentru publicul meloman: revenirea pe scena Sălii Thalia a violonistului Alexandre Dubach.

Alături de Alexandre Dubach pe scenă va urca şi dirijorul François Robert Girolami (Franţa). Programul serii va cuprinde lucrări semnate de Felix Mendelssohn-Bartholdy: Uvertura în si minor op.26 „Hebridele”, Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor op.64 şi Simfonia V în Re major/re minor op.107 „Reforma”.

În închiderea programului Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a pregătit o surpriză muzicală pentru cei prezenţi în sală. „Este întotdeauna o plăcere şi o onoare pentru noi să îl invităm pe Alexandre Dubach să cânte alături de orchestra sibiană. De fiecare dată când a cântat la Sibiu aprecierile au venit atât din partea publicului cât şi a noastră ca organizatori”, spune Ioan Bojin, director general al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Încă de la vârsta de şapte ani, Alexandre Dubach a cunoscut luminile scenei de concert şi ale televiziunii, atrăgând atenţia unor mari personalităţi ale artei interpretative mondiale, precum Yehudi Menuhin sau Joseph Szigeti. A studiat cu Ulrich Lehmann, Nathan Milstein, Salvatore Accardo, obţinând Diploma Conservatorului din Fribourg cu calificative maxime. La 15 ani a interpretat Concertul pentru vioară şi orchestră de Felix Mendelssohn-Batholdy cu Tonhalleorchester din Zürich, unde, mai apoi, a activat ca şi concert maestru.

Ca solist, a colaborat cu unele dintre cele mai importante orchestre simfonice din Elveţia şi din întreaga lume, apărând, de asemenea, în recitaluri solo (la Beijing sau Shanghai, în 1982) sau în duo cu sora sa Daniela, la pian (la Paris, 1991). A întreprins numeroase turnee, ca invitat al unor festivaluri muzicale de tradiţie.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat, preţul unui bilet fiind de 12 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite