Vești bune pentru schiori. Iarna aceasta se schiază şi la Jina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Una din cele mai mari comune din Mărginimea Sibiului ar fi trebuit teoretic să aibă un domeniu schiabil doar de anul viitor. La finalul acestui proiect beneficiarul estimează creşterea numărului de pensiuni de la 49 la 59 şi cu 50 la sută a numărului de turişti în zonă.

Lucrările pentru proiectul „Amenajarea domeniului schiabil în comuna Jina, arealul turistic Mărginimea Sibiului” prin Programul Operaţional Regional au fost demarate din această vară. „Acum se lucrează în ritm alert la amenajare şi la montarea stâlpilor pentru instalaţia de teleschi.

Normal tot proiectul va fi gata la anul, dar avem asigurări că iarna asta de va schia pentru prima dată la noi în comună”, a declarat Iancu Beschiu, primar al comunei Jina. Prin acest proiect va fi amenajată în zonă o pârtie de schi de aproape 700 ce metri, ce va avea şi instalaţie transport cablu, instalaţie de zăpadă artificală, maşină de nivelat zăpada, precum şi un drum de acces pe pârtie modernizat. Primarul Jinei spune că se va schia doar pe zăpadă naturală în această iarnă. „Nu vor fi funcţionale tunurile cu zăpadă”, a mai explicat Beschiu.

Pentru implementarea acestui proiect beneficiarul a prevăzut o perioadă de 29 luni şi un buget în valoare totală de peste 11,9 milioane lei, din care peste 6 milioane lei o reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată. La finalul acestui proiect beneficiarul estimează creşterea numărului de pensiuni de la 49 la 59 şi cu 50 la sută a numărului de turişti în zonă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite