Veronika Sass i-a vrăjit pe sibieni cu colacul secuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veronika Sass
Veronika Sass

Expertă în kürtöskalásc, Veronika spune că, pe lângă ingredientele de bază, întotdeauna este nevoie de mult suflet pentru ca lucrurile să iasă aşa cum trebuie

Extrem de amabilă şi deschisă, Veronika este o persoană cu adevărat pasionată de munca sa. A fost vânzătoare, a lucrat şi într-o fabrică de confecţii, iar în urmă cu şapte ani s-a angajat la o firmă care face kürtöskalásc. Veronika Sass spune că acum se simte întradevăr mulţumită de ceea ce face şi vine în fiecare zi cu aceeaşi plăcere la muncă.

„ Această meserie este cu adevărat ceea ce mi se potriveşte. Fac asta din plăcere, nu doar pentru că trebuie să muncesc undeva“, explică Veronika. Deşi ştia de la mama sa cum se prepară tradiţionalul colac secuiesc, aceasta recunoaşte că perioada de acomodare a fost destul de dificilă. Spune şi acum că este o muncă destul de grea, dar pasiunea pe care o pune în ceea ce face o ajută să facă faţă cu brio oricărei situaţii. „ Indiferent de ingredientele pe care le folosim, trebuie să punem întotdeauna mult suflet în ceea ce facem, pentru ca produsul să iasă bun. Şi nu are cum să nu iasă bun, deoarece am şi spijinul colegilor, care sunt nişte oameni excepţionali. Suntem ca o familie, ne-am obişnuit unul cu celălalt şi lucrăm foarte bine împreună“, completează aceasta.

Preferă colacul simplu
După şapte ani de muncă în acest domeniu, Veronika a devenit expertă în prepararea kürtöskalásc-ului. Nu dezvăluie nimănui secretul care face ca preparatul să fie atât de apreciat de clienţi, dar spune că, pentru ea, cel mai bun va rămâne, întotdeauna, colacul simplu. „ Noi facem pentru clienţi cu nucă, scorţişoară sau cocos, în funcţie de gusturile fiecăruia. Mie însă îmi place simplu, cel mai mult, pentru că la acesta se simte adevăratul gust“, adaugă Veronika.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vă place cel mai mult la Sibiu?
Îmi place că oamenii sunt diferiţi, sunt mai înţelepţi, mai inteligenţi, mai primitori. Sibienii ştiu, cu adevărat, să apreiceze munca noastră şi cozonacul pe care îl facem. În plus, îmi place şi oraşul, îmi plac clădirile vechi, dar care au fost foarte bine menţinute în timp.

Care este cea mai plăcută parte a muncii dumneavoastră?
Îmi place absolut tot, chiar nu pot spune că este ceva care să nu îmi placă. De la munca propriu-zisă, la colegii de serviciu, până la oamenii cu care intrăm în contact zi de zi, toate aceste lucruri mă mulţumesc.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite