Verdictul specialiştilor: “Epidemie” de diabet zaharat tip 2 în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al 37-lea Congres Naţional de Diabet de la Sibiu va aduce împreună sute de specialişti din România şi din străinătate.

CITIŢI ŞI:

Ziua porţilor deschise la centrul chinologic Sibiu

Proiect de 3,5 milioane de euro pentru stejarii seculari din Podişul Hârtibaciului

Sute de specialişti în domeniul diabetului zaharat au început astăzi dezbaterile celui de-al 37-lea Congres Naţional de Diabet, la Sibiu, Hotel Ramada. Timp de patru zile, specialiştii în diabet zaharat din România şi din străinătate vor aborda cele mai noi strategii terapeutice pentru controlul acestei afecţiuni şi a complicaţiilor asociate.

Estimări îngrijorătoare
Estimările pentru anul 2030, la nivel mondial sunt de 438 milioane de pacienţi. Între 90 şi 95 % dintre aceştia au diabet zaharat tip 2, o afecţiune determinată de asocierea dintre reducerea secreţiei de insulină şi incapacitatea insulinei de a acţiona corect. Acesta apare cu precădere la adulţii cu vârsta peste 40 de ani, dar devine din ce în ce mai frecvent şi în rândul tinerilor, odată cu creşterea prevalenţei supraponderii şi obezităţii, factori responsabili de 80% din cazurile de diabet zaharat tip 2”.

Creşte numărul de diabetici din România
În România, datele ne arată că în anul 2010 au fost trataţi un număr de 564.896 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet zaharat, iar în 2011 estimările depăşesc 590.000. Educaţia terapeutică reprezintă o etapă esenţială în continuumul de îngrijire a persoanei cu diabet zaharat. În cadrul Congresului din acest an va avea loc lansarea unor programe educaţionale pentru pacienţii cu diabet zaharat cărora li se vor iniţia diverse terapii antihiperglicemiante injectabile. Prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Asociaţiei Române a Educatorilor în Diabet, va prezenta medicilor participanţi la Congres detalii despre aceste valoroase instrumente educaţionale, dezvoltate cu sprijinul companiei Eli Lilly Romania. “Peste 55 de milioane de europeni au diabet zaharat, un număr impresionant şi îngrijorător, ce ne obligă sa venim in spijinul pacienţilor şi medicilor”, spune Mihaela Matei, corporate communication manager Eli Lilly Romania.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite