Verdictul în cazul bărbatului mort după ce a căzut pe scările spitalului din Sibiu se amână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Etică şi Disciplină a Spitalului Judeţean întrunită miercuri, pentru a analiza cazul lui Ion Malanga, bărbatul mort după ce a căzut pe scările Spitalului Judeţean Sibiu, a constatat o serie de deficienţe în acest caz dar a amânat să se pronunţe până vineri dacă sunt sau nu vinovaţi dintre angajaţii spitalului. 

„S-au constatat unele deficienţe de respectare a indicaţiilor stabilite pentru conduita pacientului. În vederea clarificării nerespectării acestora, respectiv a modului de manageriere a pacientului în perioada primei internări, Comisia a solicitat date suplimentare care vor fi analizate vineri, înainte de elaborarea unor concluzii şi de luarea unor măsuri necesare în acest caz”, a spus Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al unităţii sanitare.

Familia bărbatului, care a depus o reclamaţie şi la Colegiul Medicilor, şi a dat declaraţii şi la Parchet în acest caz, aşteaptă acum hotărârea. Nu ştiu încă dacă vor cere despăgubiri, dar cer ca persoanele găsite vinovate să nu mai profeseze niciodată în spitale.

„Nu mi se par prea corecte amânările acestea. Nu mi s-a luat nicio declaraţie, doctoriţa nu vrea să stea de vorbă, ne-a ocolit, nu mi-a oferit nicio explicaţie. Sper să se ia o decizie corectă şi să nu mai lucreze asemenea oameni în spitalele româneşti. Sută la sută, consider că tatăl meu a murit din vina medicilor”, spune Marcel Malanga, fiul bărbatului mort.

Ion Malanga a căzut pe scările Spitalului Judeţean din Sibiu când se îndrepta, însoţit de un brancardier, să facă nişte raze.Potrivit certificatului medical constatator al decesului, afecţiunea care a provocat decesul este hemoragia cerebrală, iar ca şi cauză determinantă medicii legişti menţionează traumatismul cranio cerebral prin cădere de la înălţime.

Rudele bărbatului acuză medicii că, după cădere, nu i-au făcut bărbatului nicio investigaţie radiologică şi l-au externat.

După două zile, a fost adus din nou la spital în comă iar miercuri, 25 aprilie, a murit.

CITIȚI MAI MULTE AICI

Scandalul vine după ce, pe 11 aprilie, o tânără care a avut un accident de motocicletă a fost trimisă acasă cu recomandări, deși avea splina ruptă, iar a doua zi a ajuns la spital cu hemoragie internă și afost operată de urgență. CITIȚI MAI MULTE AICI

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite