Verdict pentru directoarea agresivă de la Şcoala Generală nr.8 din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul şcolar general consideră că directoarea care a  bruscat elevii sibieni într-o pauză, pe motiv că nu ies în recreaţie, este vinovată.


O decizie asupra sancţiunilior care se impun în cazul directoarei i-a bruscat pe elevii de la Şcoala nr. 8 va fi luată zilele următoare. „Directoarea şcolii este, conform Legii Educaţiei, chiar preşedintele Consiliului de administraţie, astfel că nu mă astept la un rezultat spectaculos. De pe camerele supraveghere din şcoală se vede clar că imaginile au fost sterse. Este clar că omul vinovat a vrut să şteargă urmele“, spune Constantin Gorun, inspector şcolar general. ,

Inspectorul general consideră că directoarea Lia Florentina Chişu ar trebui sancţionată fie cu avertisment, fie cu o mustrare, pentru că, spune acesta, suspendarea din funcţie sau demiterea se aplică doar în cazuri dintre cele mai grave. „Sincer vă spun că dacă mandatul doamnei directoare s-ar fi terminat anul acesta, nu aş mai fi numit-o în funcţie. Dar expiră abia anul viitor“, a completat Gorun.

20 de părinţi ai unor elevi de la Şcoala nr.8 din Sibiu au reclamat-o, săptămâna trecută, pe directoarea unităţii, spunând că micuţii sunt catalogaţi drept „proşti", „handicapaţi" şi „tâmpiţi", dacă nu ies în recreaţie în curtea şcolii. Ei spuneau că „tratamentul" le este aplicat de directoarea şcolii, Lia Florentina Chişu, care uneori îi bruschează şi îi împinge chiar pe scări, când elevii nu vor să iasă în curte, în recreaţie.

Directoarea susţine că nu li s-a adresat niciodată elevilor aşa cum se plâng părinţii. „Acea clasă nu ascultă niciodată decât de învăţătoare. Există un Regulament în şcoală, iar asta include ieşirea în curtea şcolii, în recreaţie. Eu doar am ajutat-o pe învăţătoarea care era de serviciu şi care nu a reuşit să îi scoată afară pe elevi, să îi trimitem în curtea şcolii. Nu am agresat pe nimeni", se apără directoarea Florentina Lia Chişu.

Cu toate acestea, imaginile cu incidentul, surprinse de camera de supraveghere din şcoală, au dispărut, însuţi inspectorul general afirmând că acele imagini au fost şterse.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite