Vasile Alecsandri şi basmul cult i-au pus la încercare pe elevii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii absolvenţi spun că examenul a fost mult mai uşor decât se aşteptau, cei mai mulţi declarându-se foarte optimişti asupra rezultatelor.

CITIŢI ŞI

Peste 4.300 de elevi sibieni au început probele scrise ale BAC-ului

Cu mici emoţii la intrarea în sălile de examen, elevii sibieni s-au liniştit imediat ce au văzut subiectele de pe foile de examen. La primul subiect, tinerii au avut de analizat un paragraf din opera “Iorgu de la Sadagura”, a lui Vasile Alecsandri, la cel de-al doilea, au fost nevoiţi să realizeze un eseu argumentativ despre omenie, pe baza proverbului „Fapta bună îl laudă pe om“, iar la punctul al treilea, elevii au trebuit să specifice particularităţile unui personaj dintr-un basm cult studiat.

Deşi s-au declarat surprinşi de faptul că la ultimul punct le-a picat basmul, cei mai mulţi s-au declarat fericiţi că au scăpt de poezie sau roman. „Examenul nu a fost greu deloc, doar că mă aşteptam la altceva. Credeam că o să ne pice romanul, la care era foarte mult de scris. Celelalte subiecte au fost şi ele foarte uşoare, sper să iau nota 9“, ne-a spus Teodora Cristea, una dintre elevele care au susţinut astăzi bacalaureatul.

În total, peste 4.300 de elevi din Sibiu au intrat astăzi în sălile de examen, pentru a susţine proba scrisă la limba şi literature română.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite