Sibiu: Vârstnicii sibieni, „răsfăţaţi“ de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Vârstnicii sibieni, „răsfăţaţi“ de ziua lor
Sibiu: Vârstnicii sibieni, „răsfăţaţi“ de ziua lor

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice va fi marcată în tot judeţul. Plimbări gratuite cu trăsura, intrare liberă în muzee, ajutoare materiale şi o serie de spectacole fac parte din programul zilei de mâine.

Persoanele vârstnice din judeţ se vor bucura mâine de toată atenţia din parte autorităţilor şi a diferitelor instituţii sibiene. Acestea au pregătit un program special, menit să marcheze aşa cum se cuvine Ziua Internaţuională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită anual în data de 1 octombrie.
Plimbări cu trăsura prin  muzeu
De ziua loc, persoanele de vârsta a treia vor avea acces liber la toate unităţile muzeale din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Astra“. Mai mult, în fiecare oră din intervalul 10.00-14.00, primele două cupluri ajunse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor beneficia de o plimbare cu trăsura, pe aleile muzeului. 
În plus, la Cercul Militar va fi organizat un concert de muzică de fanfară, la Casa Judeţeană de Pensii va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise“, iar Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice Sibiu va organiza o conferinţă cu tema „Ce aşteaptă pensionarii sibieni de ziua lor”, urmată de o masă festivă la Casa Armatei.

Ajutoare materiale
Nici persoanele cu probleme materiale nu vor fi uitate. Mâine, toţi membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor cu venituri sub 500 de lei vor primit ajutoare băneşti, iar la Mediaş, Primăria va oferi thichete sociale în valoare de 100 de lei, celor aproximativ 800 de pensionari cu venituri sub 500 de lei. „Aproximativ 70 de membri ai CARP Sibiu cu venituri sub 500 de lei lunar vor primi din pare noastră câte 40 de lei“, Marius Roma, director CARP Sibiu.

Sărbătoriţi în tot judeţul
Concertele de muzică populară, diverse concursuri şi mese festive vor fi organizate în tot judeţul, iar de ele vor beneficia în special personele din Căminele de Bătrâni. Astfel, cei 35 de membri ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Agnita vor avea parte de un carnaval, se vor întrece la campionatul de table organizat special pentru ei şi vor primi o masă festivă. În plus, elevii şcolilor din Copşa Mică şi Sălişte vor organiza pentru bătrânii din aceste localităţi programe festive, cu muzică populară, uşoară şi chiar romanţe.
Tot mâine, Primăria Comunei Boiţa va împărţi fluturaşi tuturor persoanelor vârstnice din comună, iar la Racoviţa, reprezentanţii Primăriei vor acorda diplome şi flori decanilor de vârstă şi familiilor care împlinesc, în acest an, 50 de ani de căsătorie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite