Sibiu: Vară încărcată de evenimente culturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentele muzicale şi de animaţie vor fi în centrul atenţiei

Sibienii care nu vor părăsi oraşul în această vară pentru alte destinaţii îşi vor putea ocupa timpul liber cu seria de evenimente culturale pregătită pentru următoarele luni. Şi asta pentru că municipalitatea propune un program încărcat de spectacole de animaţie, muzică de toate genurile sau spectacole de teatru.
Luna iulie va începe cu festivalul Internaţional de Circ, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie, care se va desfăşura în perioada 8-10 iulie şi va fi continuat în zilele de 19 şi 20, când membrii trupei Crispus vor încânta publicul  de o serie de demonstraţii stradale de mânuire a focului. Denumit „The Art of Fire”- Arta Focului, evenimentul va avea loc în Piaţa Mare, cu începere de la ora 20.00.


Muzica nu lipseşte din programul lunii

Evenimentele muzicale sunt şi ele prezente în calendarul cultural al lunii iulie şi vor face faţă gusturilor muzicale ale unui public variat, prin complexitatea genurilor propuse. Astfel, între 9 şi 15 iulie, Filarmonica de Stat Sibiu va organiza un festival-concurs dedicat celui ce a fost un mare muzician transilvănean, Carl Filtsch, şi anume Concursul-Festival International de interpretare si compozitie pianistica “Carl Filtsch”, care a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie. La doar două zile distanţă de la finalul acestuia, stilul se va schimba complet, iar rockerii vor fi în centrul atenţiei. Şi asta pentru că în perioada 17-19 iulie, Sibiul va găzdui festivalul ARTmania, care va adduce la Sibiu trupe celebre ale genului, precum Nightwish, Tristania sau My Dying Bride. Nici muzica folclorică nu va lipsi din peisaj, astfel că în aceiaşi perioadă cu ARTmania, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc festivalul de muzică folclorică “Vechi cântece de pe la noi”.

Luna august este dedicată tradiţiilor româneşti

De la spectacolele de animaţie şi concertele cu muzică folclorică, rock sau simfonică, luna august va face trecerea către tradiţiile populare româneşti. „Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA prezintă Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare din România, ajuns la ediţia a VIII-a, între 3 şi 9 august şi Olimpiada Naţională «Meşteşuguri Artistice Tradiţionale», ediţia a XII-a. Festivalul Medieval «Cetăţi Transilvane», din perioada 28-30 august, este o sărbătoare a oraşului, orientată spre cunoaşterea perioadei medievale şi a tradiţiei, iar Festivalul Culturii ne prezintă tradiţii culinare internaţionale, între 31 iulie şi 9 august”, arată reprezentanţii municipalităţii sibiene.

Oficial, sezonul evenimantelor culturale a început la Sibiu în 24 aprilie şi a fost marcat printr-un carnaval în aer liber, organizat în colaborare cu Asociaţia Ordinul Cavalerilor Sibiu. Atunci, aproximativ 2.000 de oameni au ieşit în stradă să vadă parada clovnilor şi a celor nouă maşini Trabant caraghios costumate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite