Vacanțe la țară la preț de chilipir, în Mărginimea Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Turiștii care vor să se bucure de o vacanță la munte la preț de chilipir sunt așteptați și în acest an în Mărginimea Sibiului. Aproximativ 100 de locuri sunt disponibile în pensiuni în cadrul programului ”Vacanțe la țară”, derulat de către Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Sibiul, între 16 septembrie şi 2 noiembrie.

Doritorii plătesc 150 de lei de persoană la pensiunile de 2 margarete, pentru 5 nopți de cazare cu mic dejun, și 195 de lei de persoană pentru același pachet, dar la pensiunile de 3 margarete.

„Merge bine acest program, a mers bine în fiecare an. Avem aproximativ 100 de locuri de cazare, în cele 10 pensiuni membre ANTREC din judeţul Sibiu”, explică Dorin Beu, preşedintele filialei Sibiu a ANTREC.

Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa printre peisaje de vis, cu mâncare bună şi foarte multă linişte, vin în general din marile oraşe.

„La noi vin turişti din zonele urbane în special, programul merge foarte bine la persoanele în vârstă, la pensionari, la cei care mai au un pic de vacanţă sau concediu. În general la noi vin turişti din sudul ţării – Bucureşti, Constanţa – dar şi din oraşe cum sunt Iaşiul sau Timişoara”, adaugă Dorin Beu.

Plimbări cu căruţa şi mâncare tradiţională

Pe lângă peisajele de poveste şi mâncarea gătită „ca la mama acasă”, grupurile de turişti se pot bucura şi de tradiţiile unice din Mărginimea Sibiului.

„În funcţie de ce-şi doreşte fiecare grup de turişti, pot fi întâmpinaţi cu călăreţi la intrarea în sat, pot merge cu căruţele prin sat, sunt aşteptaţi cu muzică populară şi cu dansatori. De asemenea, tot la cererea turiştilor, se pot face simulări ale nunţii tradiţionale româneşti”, explică Ioan Stanca, proprietarul unei pensiuni din localitatea Sibiel, zonă renumită în toată ţara pentru agroturism.

La Sibiel, turiştii pot vizita Muzeul de Icoane pe Sticlă, unic în Transilvania, pompele de stingere a incendiilor datând din 1.800 sau troiţele din localitate, se pot relaxa la călărie şi pescuit sau pot alege să simtă „pe viu” viaţa la ţară, hrănind animalele sau mergând la cules de mere, pere sau prune.

Dacă alegeţi să vă cazaţi la Răşinari, sat aflat la aproximativ 10 kilometri de Sibiu, aveţi de asemenea posibilităţi multiple de petrecere a timpului liber. „Turiştii pot vizita staţiunea Păltiniş, pot face drumeţii în zona munţilor Cindrel, şi pot de asemenea să viziteze Sibiul cu Muzeul Tehnicii Populare, cel mai mare în aer liber din Europa, Biserica Evanghelică sau Catedrala Ortodoxă”, explică Mioara Cârstea, proprietara unei pensiuni din localitatea Răşinari.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite