Sibiu: Vacanţa de iarnă, mai ieftină ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Vacanţa de iarnă, mai ieftină ca anul trecut
Sibiu: Vacanţa de iarnă, mai ieftină ca anul trecut

Preţurile pentru Crăciun sau Revelion sunt şi cu 15% faţă de anul trecut. Parisul şi Viena au rămas în preferinţele sibienilor, însă nu lipsesc nici cererile pentru destinaţii precum  Jamaica, Egipt sau Thailanda.

Nici nu s-a terminat bine sezonul estival, că agenţiile de turism au şi lansat oferte pentru vacanţa de iarnă. Astfel, fie că sunt pentru Crăciun sau Revelion, toate sunt mai ieftine cu până la 15 procente, iar clienţii nu au întârziat să apară. „Primele oferte au fost lansate în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar clienţii şi-au făcut şi ei apariţia. Vorbim anul acesta despre preţuri ceva mai mici decât anul trecut, dată fiind şi perioada dificilă pe care o traversăm din punct de vedere economic. Reducerile se aplică în special pentru circuite sau grupuri organizate, dar nu lipsesc nici bonusurile acordate pentru diverse oferte. De exemplu, o destinaţie care merge de ani buni este Israelul, pentru care sibienii plătesc anul acesta 745 de euro, la care se adaugă încă 170 de lei taxe de aeroport. Vacanţa este de opt zile, la un hotel de patru stele”, ne-a spus Codruţa Bolta, din partea agenţiei „ Paralela 45“.

Capitalele europene, la mare căutare

Potrivit specialiştilor în domeniul, cele mai solicitate destinaţii pentru Crăciun sau Revelionul 2009-2010 au rămas marile capiale europene, în special Viena şi Parisul. Pentru acestea, agenţiile de turism dispun şi de cele mai multe oferte.  „Pentru un revelion la Paris de exemplu, care este cuprins în perioada 29 decembrie-3 ianuarie, clienţii noştri vor plăti doar 595 de euro. Sejurul cuprinde cinci nopţi la un hotel de trei stele, cu plecare din Bucureşti“ spune Anca Paraschivoni, de la „Magis Travel“.

Nu lipsesc destinaţiile exotice

Chiar dacă nu sunt la fel de mulţi, dintre clienţii agenţiilor sibiene nu lipsesc anul acesta nici clienţii care preferă vacanţele exotice, mult mai scumpe decât cele din ţările europene. „ Acestea sunt ceva mai multe, dar consider că îşi merită toţi banii. De exemplu, revelionul exotic în Jamaica are mare priză la clienţii noştri. Acesta este cuprins între 30 decembrie şi 7 ianuarie, la un hotel de două stele superior, iar transportul se face cu avionul. Reţul unui astfel de sejur este de 1.134 de euro“, a completat Anca Paraschivoni. În plus, din ofertele agenţiilor nu lipsesc anul acesta nici destinaţii precum Egipt, Israel, Maroc, Cipru sau chiar Africa de Sud.
Ofertele pentru Crăciun şi Revelion urmează să fie definitivate în luna octombrie, după Târgul de Turism.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite