VIDEO Trei zile de proteste la Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Week-end-ul care s-a încheiat a fost unul al protestelor şi la Sibiu. Manifestările au început vineri, în semn de susținere a lui Raed Arafat și împotriva legii sănătății, și s-au transformat apoi, sâmbătă și duminică, în proteste la adresa actualilor guvernanți și a președintelui Traian Băsescu.

Vineri, la protestele de la Sibiu au luat parte aproximativ 250 de persoane, iar sâmbătă, aproximativ 100. Printre participanți s-au numărat revoluționari, pensionari dar și studenți. Manifestanții s-au oprit inclusiv în fața sediului Partidului Democrat Liberal, au scandat lozinci precum ”Vrem dreptate pentru sănătate”, ”Nu vă fie frică, că Băsescu pică”, ”Sănătate pentru toți, nu doar pentru hoți”, ”Jos Băsescu”, ”Haideți cu noi”, ”Nu stați în balcoane, că muriți de foame”, ”Demisia”, ”Hoții, hoții” și au cântat ”Deșteaptă-te, române”.

Sâmbătă, la ieșirea din Piața Mare spre strada Nicolae Bălcescu manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii care au încercat să-i oprească, mitingul fiind neautorizat.



Protestule au continuat duminică, atunci când în Piaţa Mare s-au strâns aproximativ 400 de sibieni. Oamenii au înconjurat de câteva ori Piaţa Mare, şi au scandat împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului. Manifestanţii s-au oprit la placheta comemorativă dedicată celor care au murit la Sibiu în decembrie 1989, au aprins lumânări şi au spus „Tatăl nostru”.

Protestatarii au cântat „Deşteaptă-te române”, şi s-au dus din nou la sediul PDL. Încercarea unui membru de partid de a dialoga cu ei le-a stârnit acestora şi mai tare furia. Protestul de la Sibiu a durat mai bine de două ore, iar manifestanţii şi-au dat din nou întâlnire în Piaţa Mare luni, la ora 18.00.

image

Click pe SIBIU.ADEVARUL.RO pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro sau sună-ne la 0369.809.113

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite