VIDEO Sute de suporteri au protestat la Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de suporteri din București și din mai multe orașe din țară au protestat în această seară la Sibiu pentru dreptul la exprimare, împotriva actualilor guvernanți, a președintelui Traian Băsescu dar și împotriva legii 4, așa numita ”Lege împotriva huliganismului”. După protest, suporterii s-au reunit într-un pub din oraș, pentru a discuta probleme legate de organizarea asociației lor.

Potrivit organiazatorilor, la protestul de la Sibiu s-au strâns aproximativ 500 de persoane chiar dacă ei anticipaseră un număr de participanți mult mai mare.

Dintre aceștia, aproximativ 200 au venit din București, de la Dinamo, Steaua și Rapid, iar restul din Craiova, Hunedoara, Brașpv, Universitatea Cluj, Arad, Timișoara, Pitești, Bistrița, Târgu Mureș și Sibiu.
 
Organizatorii susțin că au intervenit anumite probleme, care au redus numărul celor care au venit la Sibiu.

”Problemele întâmpinate la plecarea din București au început de aseară când diverse persoane din cadrul Jandarmeriei au sunat cam pe la toate echipele de fotbal, și ne-au spus că drumurile sunt închise, că nu se poate pleca, deși autoturismele mici mergeau fără nicio problemă.

Noi aveam închiriate 4 autocare la o firmă de transport în București, și aici mă refer strict la galeria Dinamo, plătite, dimineață când ne-am dus la firma de transport ni s-a spus că comitetul de urgență al Jandarmeriei a restricționat deplasarea autoturismelor peste 7,5 tone pe autostrada București-Pitești.

Ne-au dat banii înapoi fără nicio explicație, ora era destul de târzie, ne-am organizat în mașini, din București am venit în jur de 200 de la galeriile Steaua, Dinamo și Rapid”, a spus Florin Andrei, unul dintre organizatori.

 Suporterii s-au strâns în Piața Mare, și au mers în marș pe strada Nicolae Bălcescu și Calea Dumbrăvii, până la stadionul municipal.

”Protestul este același de la București și din toate orașele țării, vrem să demonstrăm că foarte mulți din fotoliile guvernamentale și deputații de la putere au crezut că vremea va împiedica populația să iasă în stradă. Spiritul nostru tânăr și cu putere de luptă a vrut să demonstreze contrariul, de aceea ne-am unit forțele cu mai multe galerii din întreaga țară.

Suntem aici împreună, ne-am unit sub tricolor, strigăm Libertate pentru România, de asta suntem aici.



Nemulțumirile sunt legate de felul în care societatea civilă este privită de cei care conduc țara. Nemulțumirile sunt îndreptate către toată populația țării care este ignorată iar problemele reale ale societății sunt pasate de la un birou la altul așa cum îi stă bine unui parlamentar. Sunt probleme în învățământ, în sănătate, în mai toate domeniile de care această țară ar depinde și de asemenea protestăm și împotriva acelei legi 4, așa numita ”Lege împotriva huliganismului” pe care noi o considerăm neconstituțională și care îngrădește dreptul la liberă exprimare și chiar dreptul la libertate privată”, a mai spus Florin Andrei.

Pe tot parcursul marșului, suporterii au scandat împotriva actualilor guvernanți, a președintelui Traian Băsescu dar și a șefului LPF. Pe Calea Dumbrăvii, au aprins torțe și au cântat ”Deșteaptă-te române”.

”În primul rând protestăm împotriva legii 4, nu este posibil ca într-o țară civilizată să ni se bage pumnul în gură, nu mergem pe stadioane să ne batem mergem să ne trăim pasiunea noastră. Eu sunt medic, așa că nu cred că mă voi duce să dau un pumn pe stadion, mă duc să mă bucur de fotbal. Pe lângă toate astea nu mai suportăm, un medic are 8 milioane salariu de rezident, se poate trăi în țara asta?”, a spus Dan Andrei Moldoveanu, în vârstă de 26 de ani, unul dintre suporterii veniți la Sibiu.

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite