VIDEO Sute de oameni s-au înghesuit să asiste la sositea moaştelor sfinţilor de pe Muntele Athos GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea vor fi expuse la Catedrala Mitropolitană din municipiu până luni, 12 septembrie, după care vor pleca spre Cluj Napoca.

CITIŢI ŞI:

Marş împotriva avortului la Sibiu (GALERIE FOTO)

Mitropolia Ardealului ia bani europeni pentru a înmulţi peştii bio din România

Moaştele Sf. Ioan Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, ale Sf. Apostol şi Evanghelist Matei, ale Sf. Arhid. Ştefan şi ale Sf. Muc. Varvara, de la Schitul românesc Prodromu, din Muntele Athos, au ajuns joi, la Sibiu, după ce au fost expuse la Mediaş şi Bazna. 

“Pentru credinţa creştină şi fiecare credincios în parte, atingerea de părţi purtătoare de har, neputrezite, din trupul unor iubiţi ai lui Hristos, este cea mai puternică mărturie că şi noi avem şansa să ajungem sfinţi. Şi noi suntem pe drumul sfinţeniei. O biserică care nu dă sfinţi, nu produce. Biserica ortodoxă este o biserică sfinţitoare pentru că aceste personalităţi au fost trecute în rândul sfinţilor, dar au lăsat mărturii pentru noi, pentru trupul nostru”, a declarat ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Sute de credincioşi s-au adunat în curtea catedralei pentru a atinge raclele sfinţilor.

image
image
image

Click pe poze pentru galerie foto de la aducerea moaştelor

“Fiecare vine din punctul lui de vedere, din credinţă şi pentru că e o şansă unică. Nu ştiu dacă o să mai vină moaştele Sfântului Ioan Botezătorul şi ale Sfântului Evanghelist Matei. Fiecare speră că îl va ajuta să îşi rezolve problemele”, a spus o tânără din Sibiu, prezentă, joi seara, în curtea catedralei. 

Moaştele au fost aduse la la Bazna. Înante de a fi depuse la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, alaiul, împreună cu credincioşii, au parcurs drumul până la catedrală pe jos, de la Hotelul Continental Forum, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, Piaţa Mare şi strada Mitropoliei, la catedrală. 

ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a declarat, cu această ocazie, că sâmbătă, 29 octombrie, va avea loc canonizarea mitropolitului Andrei Şaguna, în prezenţa părintelui patriarh şi a membrilor Sfântului Sinod.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite