VIDEO Sibienii plătesc direct cu cardul şi în mijloacele de transport, biletul de autobuz GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tursib-ul a implementat un sistem unic în Europa prin care biletul de autobuz de plăteşte cu un card de tip PayPass în mijloacele de transport în comun care circulă prin Sibiu. Pentru început au fost montate 20 de astfel de cititoare, iar plata se face aproape instant în mai puţin de o secundă.

CITIŢI ŞI:

Sibiul singurul oraş din România care participă la proiectului ISEMOA

Abonamentele tip card se extind la Tursib

Sibiul se poate mândri acum oficial ca singurul oraş din Europa, care nu este capitală, ce a implementat un sistem ultramodern de plată directă a biletelor de autobuz, chiar în mijloacele de transport în comun.

Graţie unei idei a BRD, municipalitatea a montat în autobuzele care circulă prin oraş cititoare de card de tip PayPass, prin care se poate face plată contactless a biletelor. Ce înseamnă asta mai exact? Orice sibian care deţine un card ce poate fi citit de către un astfel de terminal, îl va îndrepta prin faţa cititorului şi va primi instant o chitanţă prin care se certifică faptul că şi-a achiziţionat un bilet de călătorie.

„Este o tehnologie unică în Europa şi o premieră pentru că este pentru prima dată când se emite un bilet de autobuz. Plata se face instant, în mai puţin de o secundă şi pentru orice tranzacţii care sunt sub 100 de lei nu e necesară introducerea codului PIN”, a explicat Ciprian Nicolae, director de proiect la BRD.

image

Click pe poze pentru galerie foto

Premieră naţională
Tursib-ul a pregătit timp de mai bine de un an de zile, introducerea acestui sistem care se mai foloseşte la Bucureşti, de către Metrorex, dar la Sibiu, în plus, se emite şi un bilet de către sistemul montat în mijloacele de transport în comun.

„De prin mai 2010 am discutat să introducem un astfel de sistem. Având în vedere că sibienii s-au dovedit până acum a fi foarte receptivi la astfel de facilităţi am considerat că este o soluţie excelentă să introducem şi acest sistem de plată”, a explicat şi Adrian Popa, director general la Tursib. Trebuie precizat că utilizatorii unor astfel de carduri nu vor achita niciun comision pe tranzacţii, singura condiţie fiind aceea de a deţine un card Master Card de tip PayPass.

Primarul, primul utilizator al sistemului
Prima persoană care a testat această nouă facilitate, a fost chiar primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Edilul şef crede că sibienii vor fi încântaţi de un astfel de sistem.

„Este o idee foarte bună şi totodată un pas important pentru Tursib în ideea de a deveni o companie foarte modernă de transport local. Acest sistem va fi extins în toate autobuzele sibiene. Cred că sibienii vor accepta foarte rapid această facilitate. În final vor fi montate în toate autobuzele astfel de cititoare. În primă fază este vorba de de un număr de 26 de astfel de terminale”, a declarat Iohannis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite