VIDEO Sibienii fac slalom pe “patinoarele” dintre blocuri GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frigul din ultimele zile a transformat străzile dintre blocuri, la Sibiu, în adevărate patinoare. Oamenii spun că trebuie să fie extreme de atenţi cum merg, ca să nu alunece, iar pentru unii şoferi deplasarea pe astfel de străzi se poate transforma într-o adevărată aventură.

“Pe arterele principale este ok dar pe străduţele adiacente e gheaţă, nu se ocupă nimeni. După cum aţi observat şi dumneavoastră şi autoturismul este construit să fie cu tracţiune pe spate şi aceste autoturisme au probleme chiar dacă anvelopele sunt în regulă, sunt de iarnă”, spune Alin Crăciun, un şofer sibian.

Nu este singurul nemulţumit de gheaţa groasă de pe aleile dintre blocuri.

“Nenorocire, nu vedeti ce e aici, şi sunt gropi în asfalt care sunt rămase de azi toamnă şi acum cu gheaţa asta vă daţi seama … Pe drumurile principale e curat, e bine, da aici... ar putea băga sărăriţa sa dea cel puţin să topească gheaţa asta”, spune Simion Oana, un alt şofer, care a circulat astăzi pe străduţele din zona complexului Cedonia.



Cât îi priveşte pe pietoni, mai ales cei vârstnici, aceştia sunt îngroziţi de aleile îngheţate. Merg foate încet, cu atenţie, ca să evite căzăturile.

“De ce nu aruncă şi pe aici nişte nisip din ăla cu sare? Că ne rupem picioarele”, spune Maria Bârsan, o pensionară din Sibiu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, admite că sunt probleme pe străzile secundare şi consideră că firmele de deszăpezire nu au suficienţi angajaţi pentru a interveni în timp util.

„Cei care se ocupă cu deszăpezirea au fost atenţionaţi legat de această situaţie. Cred că nu şi-au angajat suficienţi oameni pentru a interveni în timp util ca să degajeze zăpada şi în astfel de zone. Situaţia i-a depăşit puţin. În ansamblu însă sunt mulţumit de cum s-a intervenit în oraş”, a declarat primarul Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei de presă săptămânale.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite