VIDEO Sibienii au ieşit în Piaţa Mare, în semn de solidaritate cu Raed Arafat GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câtea zeci de sibieni s-au strâns astăzi în Piaţa Mare a oraşului, pentru a protesta faţă de ultimele evenimente care au dus la demisia doctorului Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii. Oamenii au fost împrăştiaţi de Jandarmerie, pentru că manifestarea nu avea autorizaţie.

Oameni care l-au cunoscut pe doctorul Arafat, dar şi cetăţeni simpli, revoltaţi de ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, au venit în Piaţa Mare din Sibiu.

Ieşenii îl susţin pe Raed Arafat în faţa Palatului Culturii


„Ne-am adunat aici, ca şi în alte oraşe ale ţării, să protestăm împotriva manierei  de lucru a actualului guvern, care preferă să distrugă persoane care se pricep la ceea ce fac şi să le înlocuiască cu amatori sau cu persoane care se pricep la cu totul altceva. Să sperăm că se rezolvă lucrurile şi că intrăm în normalitate cu sistemul de urgenţă şi, de ce nu, într-un cadru mai mare şi cu sistemul sanitar.

Doctorul Arafat este principala persoană care a încercat să reformeze sistemul de urgenţă încercând să creeze un sistem paralel, care să-l stimuleze şi pe cel care exista până atunci să se reformeze, ulterior a reuşit să le integreze pe amândouă şi să facă lucrurile să meargă mult mai eficient”, a spus Cotizo Draia, medic de medicină de urgenţă şi, timp de mulţi ani, coordonator al SMURD-ului la Sibiu.



Printre protestatari s-au numărat medici tineri şi studenţi la Medicină, pentru care doctorul Arafat reprezintă un model.

„Protestăm pentru ca să reziste un lucru bun în tot sistemul ăsta. Noi chiar am dat cât am putut, unii mai mult unii mai puţin, dar am dat ca să reziste sistemul când a fost greu şi nu ne-a sprijinit nimeni decât câţiva oameni.  Acum s-a ajuns undeva de a fost susţinut de toată lumea şi totul a fost brici şi acum să se taie din nou rădăcina, pentru ce bun, ca să piardă şi sistemul şi pacienţii şi societatea.

Doctorul Arafat este un model, o inspiratie mai mult, îţi dă avânt în vele să te duci să te baţi cu tot ce trebuie, tot ce-ţi iese în cale”, a spus Sebastian Sârbu, un tânăr medic stomatolog.

„Nu mi se pare normal ce se întâmplă şi nu poţi, ca cetăţean al oraşului şi al ţării, să stai aşa cu mâinile în sân şi să vezi cum alţii distrug ceva ce alţi oameni au muncit în 20 şi ceva de ani să facă. Am avut recent ocazia să-l cunosc pe doctorul Arafat, e un om cu totul deosebit şi chiar nu mi se pare normal ce-i fac. Este un model, nu numai pentru studenţii de la Medicină ci pentru orice tânăr”, a adăugat şi Cristina Ivan, studentă la Medicină.    

image

Click pe SIBIU.ADEVARUL.RO pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro sau sună-ne la 0369.809.113

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite