VIDEO Reţea de hoţi din locuinţe, anihilată la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotii au fost ridicati de politisti de la locuintele lor din judetul Mures
Hotii au fost ridicati de politisti de la locuintele lor din judetul Mures

Poliţiştii sibieni au destructurat o reţea de hoţi din locuinţe, doar până în acest moment poliţiştii având probate peste 20 de furturi în municipiul Sibiu.

Membrii grupării, patru tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, din judeţul Mureş, acţionau în special în apartamente situate la bloc. Polițiștii au probat până acum 24 de furturi, toate comise în municipiul Sibiu în perioada iunie-septembrie 2012, prejudiciul creat până în prezent fiind de aproximativ 50.000 de lei.

”Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în judeţul Mureş, atât la domiciliile învinuiţilor cât şi a unor persoane suspectate de complicitate la comiterea acestor fapte. În urma percheziţiilor au fost identificate atât bunuri suspectate a proveni din săvârşirea furturilor din imobil cât şi instrumente folosite de învinuiţi la comiterea faptelor. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a grupării, cercetările fiind extinse şi cu privire la alte persoane suspecte”, precizează Luciana Balteș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție.

Cei patru au fost arestați preventiv pentru 29 de zile.

Având în vederea că o parte din aceste infracţiuni s-au produs prin escaladarea şi pătrunderea în imobil prin geamuri lăsate de proprietari deschise, în special, la parterul blocurilor, le recomandăm proprietarilor să manifeste atenţie atunci când pleacă de acasă, să se asigure că nu au lăsat geamuri sau guri de aerisire deschise. Un alt aspect important în activiatatea de prevenire este acela de a sesiza Poliţia atunci când sunt observate persoane suspecte în zona imobilelor sau sunt întrebaţi cu privire la persoanele care domiciliază în zona respectivă”, adaugă Luciana Balteș.

IMAGINI VIDEO: IPJ SIBIU

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite