VIDEO Pompierii au lucrat toată noaptea la lichidarea incendiilor din zona Transalpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul s-a extins pe mai bine de 60 dee hectare
Incendiul s-a extins pe mai bine de 60 dee hectare

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu spun că oamenii care au muncit în cursul nopții vor fi înlocuiți în această dimineață, urmând să se lucreze la lichidarea focarelor.

Reprezentanții ISU Sibiu spun că, din fericire, focul nu s-a mai extins.

”Acum nu avem extindere de suprafață, nu a mai ars cu flacără. Urmează să luăm la mână, să lichidăm toate focarele”, spune maiorul Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

Potrivit reprezentanților instituției, pe munte s-a muncit toată noaptea pentru lichidare, iar cei care au lucrat pe timpul nopții urmează să fie înlocuiți de colegi de-ai lor, care au plecat din Sibiu în cursul acestei dimineți.

În ceea ce privește elicopterul folosit la stingerea incendiului, și care aparține Inspectoratului General  de Aviație, acesta va mai survola o dată zona în această dimineață și, dacă nu mai sunt probleme, se va întoarce la București.

Incendiile au mistuit peste 60 de hectare de vegetație și pădure tânără de conifere, în zona vârfului Tâmpa și vârfului Buceciului.

La fața locului, mobilizarea de forțe a fost impresionantă, fiind peste 150 de pompieri, 60 de voluntari, 50 de jandarmi și 50 de militari.

Pompierii vor rămâne pe munte și în zilele următoare, până la lichidarea tuturor focarelor.

IMAGINI VIDEO: ISU SIBIU

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite