VIDEO Politicienii s-au înghesuit la canonizarea lui Andrei Șaguna GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canonizarea Mitropolitului Şaguna a atras pe lângă Băsescu şi alţi politicieni la Sibiu
Canonizarea Mitropolitului Şaguna a atras pe lângă Băsescu şi alţi politicieni la Sibiu

Președintele Traian Băsescu, cel al PSD, Victor Ponta, Corneliu Vadim Tudor, miniștri și parlamentari au luat parte sâmbătă, la Sibiu, la slujba prin care mitropolitul Andrei Șaguna a fost trecut în rândul sfinților.

CITIȚI ȘI:

 Mitropolitul Andrei Şaguna,canonizat la Sibiu

 

Canonizarea lui Andrei Șaguna a adus foarte mulți oameni politici la catedrala mitropolitană din Sibiu.

 

Primul a ajuns la Sibiu, încă de vineri, președintele PSD Victor Ponta, care a venit la slujba de sâmbătă împreună cu socrul său, fostul ministru al agriculturii, Ilie Sârbu.

 

Președintele Traian Băsescu a venit la Sibiu sâmbătă, la ora 9:30, și a evitat băile de mulțime care l-au consacrat. A intrat direct în catedrală, unde la finalul slujbei a primit din partea mitropolitului Ardealului o icoană cu Sfântul Andrei Șaguna.

 

Băsescu a ales să vorbească în catedrală, în momentul în care i-a fost înmânată icoana. 

 

"Aşa cum spunea Înalt Prea Sfinţia Sa, participarea la o slujbă de canonizare este un eveniment unic, irepetabil. Canonizarea mitropolitului Andrei Şaguna este nu numai un semn de recunoaştere a Bisericii Ortodoxe Române, dar este, în acelaşi timp, un moment în care un om care a participat la scrierea istoriei străbunilor noştri şi a noastră devine Sfânt”, a spus președintele.

 

Scaun special pentru președinte

 

Băsescu a fost flancat în primul rând de scaune din partea dreaptă a catedralei de doi miniștri, cel al Economiei, Ion Ariton, și cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Pe același rând au mai stat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, și președintele Consiliului Județean, Martin Bottesch, Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale și soția sa, deputatul Raluca Turcan.

 

Pentru președinte, gazdele au pregătit un scaun îmbrăcat în catifea roșie, în timp ce toți ceilalți invitați au luat loc pe scaune din piele neagră.

Canonizarea Mitropolitului Şaguna a atras pe lângă Băsescu şi alţi politicieni la Sibiu

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

 

Vadim și-a luat notițe, apoi a răbufnit

 

Alături de parlamentari și numeroase oficialități locale, în catedrală a luat loc și Corneliu Vadim Tudor, însoțit de fratele său Marcu Tudor, senatorul Marius Marinescu și fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar. Pe durata slujbei, Vadim și-a notat din când în când câte ceva pe o bucată de hârtie, iar la final a răbufnit. 

 

”Nu am fost la moaște, nu mă duc nici la masă, s-a politizat în mod mizerabil acest eveniment,. E o rușine pentru patriarhul Daniel, s-a vorbit mai mult despre Traian Băsescu decât despre sfântul ierarh Andrei Șaguna. S-a făcut un troc, bănuiesc că este electoral, altfel nu-mi explic de ce s-a dat o lovitură la urmă bieților credincioși. Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică? El nu mai poate să vorbească în lume, că-l fluieră și-l scuipă lumea, și s-a refugiat aici”, a tunat Vadim, la ieșirea din catedrala mitropolitană”, a spus Vadim.

 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite