VIDEO Mii se credincioși au venit să se închine la moaștele Sfântului Apostol Andrei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moaste Sfantul Apostol Andrei
Moaste Sfantul Apostol Andrei

Moaștele au ajuns astăzi la Sibiu, în prima zi a manifestărilor dedicate canonizării mitropolitului Andrei Șaguna. Canonizarea este programată astăzi, la catedrala mitropolitană din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

 Povestea celei mai mari tragedii montane din România GALERIE FOTO

Manifestările au debutat la Rășinari, cu slujba ultimului parastas pentru Mitropolitul Andrei Şaguna al Ardealului. A urmat apoi o procesiune solemnă de la Sala Transilvania și până la catedrală, unde convoiul a fost întâmpinat de către către IPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, alături de profesorii Facultății de Teologie „Andrei Șaguna", preoţi şi credincioşi.

La ora 17:45, la Sibiu a ajuns și delegația oficială, în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de delegaţia din Grecia, care a adus capul Sfântului Apostol Andrei.

Moaste Sfantul Apostol Andrei

Mii se sibieni au ajuns la catedrală și au stat răbdători la rând, pentru a se închina la sfintele moaște ”Toate sunt orânduite de la Dumnezeu, nu când vrem noi când vrea Dumnezeu. Ăsta e un eveniment foarte foarte important, ceva de neuitat. Am venit cu mare emoție și cu mare bucurie”, a spus Cornelia Fogoroș, o credincioasă venită la catedrală.

Oamenii au venit și în semn de prețuire pentru mitropolitul care, începând din 29 noiembrie, trece în rândul sfinților.

”Am venit să-i mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat, pentru sănătate și pentru liniștea din suflet. Să ne rugăm la bunul Dumnezeu și la sfântul Andrei să ne lase liniștea și pacea în suflet. Sunt emoționată, este un eveniment cu care nu ne-am întâlnit și nu ne vom mai întâlni, am plâns de bucurie când am văzut că părintele nostru s-a întors acasă”, a spus Oara Hămbășan, o altă credincioasă.

Chiar dacă au stat ore întregi la rând, oamenii nu s-au plâns, dimpotrivă. ”Am venit cu speranța de mai bine, de sănătate, de pace și de mântuire. Stăm de la 4 și jumătate, dar merită așteptarea, răbdarea este o mare virtute, dacă o ai s-ar putea să fii pe drumul cel bun”, a spus Maria Corabian, o altă credincioasă.

Manifestările continuă astăzi, la ora 8.30 fiind programată înveşmântarea celor peste 50 de ierarhi români şi străini prezenţi la Sibiu, urmată de plecarea acestora în procesiune spre Catedrala Mitropolitană, unde la ora 9.30 va începe sfânta liturghie. În cadrul sfintei liturgii, la sfârşit, va fi inclusă ceremonia de proclamare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pesibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite