VIDEO La Bâlea Lac s-au inaugurat biserica și iglu-urile de gheață GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt preoți aparținând mai multor confesiuni au sfințit singura biserică de gheață din România, ridicată și în acest an la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac. Două cununii sunt deja programate aici, în cursul lunii februarie, în ambele cazuri fiind vorba despre cupluri de englezi. Odată cu biserica, la Bâlea au fost inaugurate și cele patru iglu-uri de gheață, unde doritorii pot petrece o noapte ”la rece” la


Cea de-a șasea biserică de gheață a fost inaugurată la Bâlea Lac de opt preoți aparținând mai multor confesiuni, și are o formă asemănătoare cu obiectivele construite în sezoanele trecute, modelul după care s-au inspirat constructorii fiind o biserică veche din satul sibian Mălâncrav.

”A fost frumos, o atmosferă foarte frumoasă. Nu a fost frig înăuntru, suntem îmbrăcați adecvat de munte”, a spus Andreea Vâtcă, o turistă din Cluj care a asistat la slujba de sfințire.

În cursul lunii februarie, la Bâlea Lac sunt programate două cununii religioase. Este vorba despre două cupluri de englezi, care își vor uni destinele în fața lui Dumnezeu în biserica de gheață.



Cei care ajung în această iarnă la Bâlea Lac au acum la dispoziție o nouă variantă inedită de petrecere a timpului liber. Pot închiria unul din cele 4 iglu-uri aflate într-un complex inaugurat în premieră, odată cu biserica de gheață.

”E chiar interesant, dar unde este eschimosul? Nu e frig, e mult mai bine ca afară”, spune Cosmin Cimpoca, venit la Bâlea din localitatea Cisnădie.

O noapte de cazare la iglu costă 300 de lei, la fel ca și la Ice Hotel, iar proprietarii spun că deja s-au făcut rezervări.

”În fiecare an încercăm să facem ceva nou pentru turiștii care vizitează Ice Hotel. În acest an am făcut un mic complex de igl-uri, respectiv 4 iglu-uri, care se pot închiria la fel ca și camerele de la hotelul de gheață. Noutatea este că e mai intim aici, este un pic mai lateral, lângă hotelul de gheață, și este mai liniște față de camerele de la Ice Hotel, unde se mai țin și petreceri și alte activități”, spune Leopold Klingeis, administratorul Ice Hotel.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite